• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički deklasirao Partizan na Banjici

Iako je Partizan u usponu forme, kragujevački tim, bez Filipa Filipovića i Borisa Zlokovića, deklasirao crno-bijele 9:2!

Evroligaški obračun na Banjici u srpskom prvenstvu bez drame i neizvjesnosti.

Mnogo, mnogo lakše nego što se očekivalo, kragujevački Radnički potopio je mladi tim Partizana 9:2 usred Beograda, u bazenu na Banjici.

Pribojavali su se u Radničkom ovog gostovanja, prije svega zato što je Partizan veoma teško dobiti na Banjici, ma u kakvom sastavu da igra, a i zbog toga što je meč protiv Oradee prošle subote u Ligi šampiona pokazao prilične slabosti u redovima kragujevačke ekipe.

Ali, Partizan nije bio dostojan rival.

I bez dva najbolja igrača, kapitena Filipa Filipovića i centra Borisa Zlokovića, Radnički je bez imalo muke savladao Partizan, čime su Kragujevčani zadržali lidersku poziciju i maksimalan učinak.

Poslije nešto više od dva minuta igre, led je probio igrač koji je ljetos stigao u Kragujevac iz Partizana, Ivan Basara, pogotkom sa igračem više, a seriju u drugoj četvrtini nastavili su Srđan Vuksanović i oporavljeni Miloš Korolija - 3:0.

Koliko su dobro gosti odigrali u odbrani govori i podatak da su Beograđani prvi gol postigli tek polovinom drugog perioda, a strijelac je bio Ivan Rackov. Međutim, u završnici prvog poluvremena Aleksandar Ćirić se iz kontranapada postarao da njegov tim na odmor ode sa "plus tri" - 4:1.

Nastavili su u sjajnom ritmu gosti i u drugom dijelu susreta, pa je prednost sve više rasla, do konačnih sedam golova.

Koristili su dobro izabranici Dejana Jovovića brojčanu prednost, što nije bio slučaj u prethodnom duelu sa Oradeom, dok su u defanzivi sjajno funkcionisali čak i sa igračem manje, pa je Partizan iz ovakvih situacija postigao samo dva gola, iz čak 12 pokušaja.

Crno-bijeli su čak jednom propustili da materijalizuju i dva igrača više, što je Radnički umio da kazni.

Ono što svakako raduje trenera Dejana Jovovića, jeste odlična povratnička partija Miloša Korolije, koji je poslije dva i po mjeseca pauze zbog povrede ramena bio najefikasniji akter susreta sa tri pogotka. Po jednom su se u strijelce upisali Burić, Ćirić, Basara, Marković, Đorđe Filipović i Vuksanović, kao i Rackov i Ćuk na drugoj strani.

Ovi rivali sastaće se i za nedjelju dana, u utakmici polufinala Kupa Srbije.

Osmo kola Prve lige Srbije: Partizan Rajfajzen - Radnički Kon Tiki 2:9 (0:1, 1:3, 1:2, 0:3)

Bazen: Banjica.
Gledalaca: 1.000.
Sudije: Golijanin i Putniković.

Igrač više: Partizan 12/2, Radnički 9/6.
Dva igrača više: Partizan 1/0.
Peterci: Radnički 1/1.

PARTIZAN: Živojinović, Hilen, Mandić, Vico, Subotić, Rackov 1, Ćuk 1, Tomašević, Jakšić, Tanasijević, Stojanović, Obradović, Rističević.

RADNIČKI: Radić, Burić 1, B. Popović, Korolija 3, Ćirković, Miličić, Ćirić 1, Basara 1, Marković 1, Đ. Filipović 1, S. Popović, Vuksanović 1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC