• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro privatizacija klubova u Srpskoj?

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS raspolagaće u 2014. istom sumom kao i prošle godine - 965.000 KM. Nacrt Zakona o sportu do kraja februara.

Ministarka u Vladi Republike Srpske Nada Tešanović najavila je "Sportskom žurnalu" izradu Zakona o sportu do kraja februara na kojem će se naći odredba o privatizaciji sportskih klubova.

"Koristićemo iskustva drugih republika u okruženju. Ministarstvo sporta Srbije donijelo je Zakon o sportu, ali nisu postignuti željeni rezultati pa se nećemo zalijetati već saslušati mišljenja svih zainteresovanih. Prvo se mora utvrditi koji od sportskih objekata mogu ući u privatizaciju, a koji ne mogu jer moramo da sačuvamo interes RS", rekla je Tešanovićeva.

Prema njenim riječima, budžet iz ove godine biće identičan prethodnom - 965.000 KM.

"Budžet ostaje isti i raspodjela sredstava će biti vršena na gotovo identičan način. Za nas su najvažniji školski sport na kojem ćemo insistirati i Male olimpijske igre su prioritet kao i ljetnji kamp za sportiste u Trebinju. Sve manifestacije od značaja za RS, kao što su različita evropska i svjetska prvenstva, biće podržana kao i sportski klubovi koji imaju određene rezultate", rekla je Tešanovićeva.

Ministarka je naglasila da će pažnja i dalje biti poklanjana talentovanim sportistima.

"Činjenica je da smo uvijek u nestašici para, ali ovo što imamo, podijelićemo transparentno i pravično koliko to bude moguće. Vodićemo računa o mladima i stipendijama jer su oni naša budućnost, ali i o nacionalnim priznanjima sportista",
dodala je Tešanovićeva i pojasnila:

"Za izgradnju i nadogradnju sportskih objekata namijenjeno je 100.000 KM, za nacionalna sportska priznanja 320.000 KM, a za vrhunske i perspektivne sportiste 116.000 KM".

(MONDO, foto: Novosti)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC