• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Da li je moguće? Ispali Brajani

Branioci trofeja u muškom dublu eliminisan u osmini finala, što im je najlošiji rezultat u posljednjih 11 godina u Melburnu.

Senzacija se dogodila!

Bob i Majk Brajan završili su takmičenje u trećoj rundi takmičenja muških dublova, što im je najlošiji rezultat ostvaren na Australijan Openu još od 2003. godine.

Američku braću, najsupješniji dubl u istoriji, eliminisali su Amerikanac Erik Butorac i Rejven Klasen iz Južne Afrike rezultatom 7:6 (11:9), 6:4.

Bob i Majk Brajan najtrofejni su par u "open eri" sa osvojenih 15 grend slem trofeja. U Melburnu su u karijeri slavili čak šest puta.

Amerikanci su posljednji žestok udarac na grend slemu doživjeli prije tri godine, kada su ih u prvoj rundi US Opena pobijedili Hrvat Ivo Karlović i Nijemac Frank Mozer.

U Australiji su 2003. eliminisani, kao i sada u trećoj rundi, a samo 2000. i 2001. ispali su prije toga, u prvoj rundi takmičenja.

U posljednjih devet godina u Melburnu osam puta bili su finalisti. "Kiksnuli" su samo 2008. kada su završili takmičenje u četvrtfinalu.

Braća Brajan su prvi teniski dubl u istoriji koji je osvojio četiri grend slema u nizu i Olimpijske igre.

Heroji osmog dana takmičenja - Butorac i Klasen, u četvrtfinalu muških parova igraće protiv Trita Huija sa Tajvana i Britanca Dominika Ingloa, koji su pobijedili indijsko-pakistanski par, Roana Bopanu i Ajsama Ul Hak Kurešija sa 6:4, 7:6 (7:1).

Za razliku od Brajana, Najbolji srpski igrač Nenad Zimonjić i Kanađanin Daniel Nestor trijumfovali su u trećoj rundi takmičenja na Australijan Openu.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Scott Barbour)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC