• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Ode Maša na tribine

Agilna Dominika Cibulkova pobrinula se za najveće iznenađenje osmog dana takmičenja - eliminisala je treću igračicu svijeta.

Marija Šarapova prošle godine igrala je za titulu u Melburnu, 2012. ispala je u polufinalu, a ove godine završila je takmičenje u četvrtom kolu.

Za to se pobrinula Slovakinja Dominika Cibulkova.

Agilna 20. teniserka svijeta, uprkos tome što u Australiji, ali i na grend slemovima generalno, nikad nije ostvarila veliki rezultat, motivisana valjda velikom pobjedom Ane Ivanović nad Serenom Vilijams, dala je maksimum u osmini finala i to joj je isplatilo - slavila je protiv Ruskinje sa 3:6, 6:4, 6:1.

"Gledala sam Anin duel protiv Serene i stvarno je napravila veliki podvig. Ovo je ipak bila malo drugačija priča. Izašla sam na teren puna samopouzdanja, spremna da odigram najbolje što mogu i da pobijedim, i nijednog trenutka nisam sumnjala u sebe", rekla je Cibulkova poslije plasmana u četvrtfinale, u kojem će odmjeriti snage sa Simonom Halep, koja je eliminisala Jelenu Janković.

Slovakinja je prolazom u četvrtfinale stigla do najvećeg uspjeha na grend slemovima u karijeri. Prethodno je među osam najboljih bila na US Openu 2010. godine, dok joj je dosadašnji maksimum u Melburnu bila osmina finala 2009.

"Nisam dobro igrala ove sezone na Australijan Openu, ali sam se trudila da budem što bolja. Na posljednja dva susreta čini mi se da je bilo dobro, željela sam u tom ritmu da igram i u osmini finala, ali rivalka je bila bolja", rekla je Šarapova, koja je otkrila da ima problem sa povredom kuka.

ŠARAPOVA SAD BODRI DEČKA?

Marija Šarapova izbjegla je odgovor na pitanje da li će uprkos porazu ostati u Melburnu još neko vrijeme, budući da njen dečko Grigor Dimitrov odlično igra i plasirao se u četvrtfinale. "Znate šta? Nadam se da će on ostati što je duže moguće na ovom turniru. A što se mene tiče, još uvijek nisam sigurna kakav mi je plan u ovom trenutku", ostala je "zakopčana" lijepa Maša.

Za razliku od Šarapove, branilac trofeja Viktorija Azarenka prošla je osminu finala. Pobijedila je Amerikanku Sloan Stivens sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, poslije sat i po vremena.

I ona se osvrnula na veliku pobjedu Ane Ivanović, kao i Cibulkove.

"Teniserke koje su pobijedile prvog i trećeg nosioca zaslužuju poštovanje. One su opasne i vole da se takmiče, što znači da će borba do kraja turnira biti žestoka. Ipak, najvažnije je da se koncentrišem na svoju igru", rekla je Azarenka, koja je upisala 18. uzastopnu pobjedu u Melburnu, poslije meča sa Stivensovom koji je obilovao pomalo neobičnim potezima.

VIDEO

Rafa Nadal ostvario je pobjedu u tri seta protiv Keija Nišikorija u četvrtoj rundi takmičenja, ali je u svakom od njih vodio žestoku bitku - 7:6, 7:5, 7:6.

U četvrtfinalu će igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je eliminisao Španca Roberta Bautistu Ahuta sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:2, 6:4). Rafa je tako produžio tradiciju, u posljednjih sedam nastupa plasirao se u četvrtfinale Aus Opena, ne računajući 2013. kada je propustio turnir zbog povrede koljena i stomačnog virusa.

Njegov cilj je trofej u Mleburnu, čime bi stigao do 14. grend slem titule u karijeri i izjednačio se sa legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom na drugom mjestu najtrofejnijih tenisera.

Dimitrov je napravio najveći uspjeh u karijeri, plasmanom u četvrtfinale grend slem turnira. Poslije Raonića, "skinuo je skalp" Špancu, koji je ranije eliminisao Huana Martina del Potra.

"Zaista sam mnogo radio prošle sezone, ali i tokom pauze. Konačno se sve to vidi i isplaćuje. Zaista sam presrećan što ću igrati u četvrtfinalu", rekao je Dimitrov, koji je posebno istakao da je zadovoljan time kako je koncentrisan tokom duela.

Očekivano plasman među osam najboljih izborio je i Endi Marej, koji je pobijedio Stifana Roberta iz Francuske u četiri seta - 6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:2.

(MONDO, foto: Beta/AP/Eugene Hoshiko)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC