• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Zimonjić i Nestor vezu

Srbin i Kanađanin izborili plasman u polufinale muškog dubla Australijan Opena.

Neposredno po završetku meča četvrfinala na Rod Lejver Areni, kada se Stanislas Vavrinka radovao pobjedi, a Novak Đoković oprostio od trofeja u Melburnu na teren su izašli Nenad Zimonjić i Daniel Nestor.

Oni su u četvrfinalu muškog dubla slavili pobjedu u dva seta. Nadigrali su domaći par, Aleksa Bolta i Endrjua Vitingtona sa 6:2, 7:6 (7:1) i izborili plasman među četiri najbolja para.

Srpski i kanadski igrač su poslije ranog brejka u prvom setu (0:2) odmah preuzeli inicijativu i ubjedljivo poveli. Australijski tandem u nastavku je pružio nešto žešći otpor, pa je set odlučen u taj brejku. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, iskusni par Zimonjić - Nestor odigrao je najbolje. Domaćini su dobili prvi poen, a onda su "stare kuke", osmi nosioci nanizali sedam poena zaredom i notirali pobjedu.

Za plasman u finale, osmi nosioci igraće protiv Amerikanca Erika Butorca i Rejvena Klasena iz Južne Afrike, momaka koji su priredili najveće iznenađenje i eliminisali Boba i Majka Brajana, najbolji dubl par na svijetu.

Zimonjić i Nestor tako su prišli na korak od najboljeg rezultata u karijeri na Australijan Openu, kada su 2010. igrali finale.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Michael Dodge)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC