• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morgenštern: Spremam se za Soči

Austrijanac vjeruje da će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama, uprkos teškom padu na treningu prije dvije nedjelje.

Tomas Morgenštern nalazi se u rehabilitacionom centru u Klagenfurtu, gdje se oporavlja od povreda nakon pada na treningu u Bad Miterndofu.

Austrijanac je samo dvije nedjelje nakon incidenta počeo sa laganim treninzima sa željom da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, koje počinju 6. februara.

"Želim da idem u Soči i da budem spreman za nastup. Ne razmišljam o osvajanju zlatne, srebrne ili bronzane medalje, već o tome da budem dio velikog takmičenja", rekao je na konferenciji za medije u Klagenfurtu Morgneštern, sa osmijehom, ali i vidljivim posljedicama pada na licu.

Trostruki olimpijski šampion povrijedio se kada je tokom skoka izgubio ravnotežu, a zatim pao i prevrtao se po stazi više od 100 metara, udarivši nekoliko puta glavom o tlo.

"Gledao sam jednom snimak tog pada i to je bilo dovoljno. Želio sam da uvidim kakvu sam grešku napravio, kako bih primijenio tehniku kojom bi umanjio strah", dodao je Morgenštern.

Austrijski skakač je osvojio dvije olimpijske titule u individualnoj i timskoj konkrenciji na velikoj skakaonici u Torinu 2006, kao i zlato u ekipnoj konkurenciji u Vankuveru 2010. godine.

Prošle nedjelje napustio je bolnicu u Salcburgu i nastavio liječenje u rehabilitacionom centru u Klagenfurtu, gdje je odmah počeo i sa laganim treninzima. Vjeruje da bi mogao da se nađe na spisku nacionalnog tima za ZOI u Sočiju, koji će biti objavljen sljedeće nedjelje, iako priznaje da je razmišljao da zauvijek napusti takmičenje.

"Naravno da sam razmišljao o završetku karijere... ali ne želim da je okončam padom", dodao je Austrijanac.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Stanko Gruden/Agence)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC