• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sočiju četvoro takmičara sa Pala

Na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju učestvovaće i četvoro takmičara sa Pala koji će predstavljati BiH.

Na 12. ZOI učestvovaće Žana Novaković, Marko Rudić, Tanja Karišik i Mladen Plakalović. Peti učesnik iz BiH na Igrama u Sočiju biće i Zeničanin "alpinac" Igor Laikert.

Poslije nastupa 2006. godine na Olimpijskim igrama u Torinu i 2010. u kanadskom Vankuveru alpska skijašica Žana Novaković, članica Smučarsko-planinarskog društva "Jahorina" sa Pala, takmičiće se i u Sočiju.

Biatlonka Tanja Karišik, član Skijaškog kluba "Romanija", rekla je Srni da će se na predstojećim Olimpijskim igrama takmičiti u biatlonu i skijaškom trčanju.

Ona je podsjetila da joj ovo nije prvo učešće na olimpijskim igrama, jer je 2010. godine u Vankuveru nastupila u ove dvije discipline.

Karišikova je istakla da olimpijci imaju podršku lokalne zajednice, ali da to nije dovoljno za sve što je njima potrebno.

Nakon učešća u Vankuveru 2010. godine - na Zimskoj olimpijadi u Sočiju nastupaće i Marko Rudić u alpskom skijanju, kao i Mladen Plakalović, takmičar Ski-kluba "Istočno Sarajevo" u skijaškom trčanju.

Predstavnici BiH u Soči putuju 3. februara, a načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je Srni da će pred odlazak prirediti prijem za olimpijce da bi im zaželio sreću i uručio novčanu pomoć.

"Odlazak na Olimpijske igre veliki je uspjeh za naše sportiste, jer će u Sočiju na najbolji način predstaviti i Pale i BiH", rekao je Kovačević.

Otvaranje 22. ZOI u Sočiju je 7. februara, a zatvaranje 23. februara.

Soči je izabran 4. jula 2007. godine na zasjedanju Međunarodnog olimpijskog komiteta u Gvatemali da bude grad domaćin Igara. Ovo će biti prvi put da Rusija organizuje zimske olimpijske igre.

(Srna, Foto: Google)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC