• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danci: Životinje žive dobro u Hrvatskoj

U centru pažnje poslije polufinala EP između Danske i Hrvatske bio je selektor Hrvata Slavko Goluža, ali mi Danci nisu ostali sužni.

Velika prašina digla se poslije drugog polufinala na Evropskom prvenstvu za rukometaše. Danska je pobijedila Hrvatsku 29:27, a selektor "kauboja" Slavko Goluža krivicu za neuspjeh svalio je na sudije i organizatore.

Čuveni trener je i prije dvije godine na šampionatu u Beogradu na vrlo čudan način pokušao da opravda poraz od Srbije u polufinalu, ali je tada o tome govorio tek po povratku u Hrvatsku.

U Danskoj je sve iznio odmah poslije utakmice, optužujući njemačke sudije kao direktne krivce za eliminaciju. a organizatore da su se prema Hrvatima ophodili kao prema životinjama.

"Domaćin je napravio sve da uzme zlato. Sve im je bilo podređeno, a mi smo živjeli kao životinje u tri grada. Hrana je bila užasna, hoteli katastrofa, za razliku od ovog hotela u kojem su Danci uživali. Unaprijed sam im čestitao na pobjedi i zlatu jer su sve napravili da budu prvi", rekao je Goluža za dvonedeljni boravak njegove ekspedicije u Skandinaviji.

Ali, za razliku od prije dvije godine, ovaj put mu domaćini nisu ostali dužni. Ove riječi šokirale su predsjednika Rukometnog saveza Danske Pera Bertelsena.

"Ako je Goluža to rekao, mora da životinje žive jako dobro u Hrvatskoj. Hotele koristimo od 1998. za sve turnire. Hrana je dobra i imamo je u izobilju. Pa bili smo u tim hotelima i sobe su takođe u dobrom stanju", odbrusio je Bertelsen.

Čelnik danskog saveza je naglasio da je pričao sa kolegom iz Hrvatske, Sanijem Šolom, koji je turnir i organizaciju ocijenio pozitivnom ocjenom.

"Ovi napadi uopšte nisu fer, ali ih ne shvatam ozbiljno", poručio je Bertelsen.

(MONDO, Foto: AP Photo/Polfoto/Jens Dresling)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC