• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Šampion je Vavrinka!

Švajcarski teniser se izborio sa povrijeđenim Rafaelom Nadalom i osvojio prvu grend slem titulu u karijeri, 3:1 u setovima!

Od ponedjeljka ujutro, Stanislas Vavrinka biće treći igrač svijeta i najbolje rangirani švajcarski teniser na ATP listi!

U nedjelju prijepodne po srednjoevropskom vremenu prvi put je pobijedio Rafaela Nadala (iz 13. pokušaja), prvi put mu oduzeo set i osvojio Australijan open!

Stanislas Vavrinka - Rafael Nadal 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Pobjednik meča nagovešten je već tokom drugom seta, kada se Rafael Nadal požalio na povredu leđa. Primio je injekcije protiv bolova i prepustio Švajcarcu veliko i nedostižno vođstvo, 2:0.

Španac nije htio da se preda, već je stisao zube i ostao na terenu. Osvojio je treći set, ali u četvrtom nije imao šansu protiv opet koncentrisanog Vavrinke.

Povreda Nadala ne bi smjela da umanji veličinu Vavrinkinog uspjeha. Šampion Australijan opena osvojio je titulu pobijedivši i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića! To niko do sada nije uradio na jednom turniru!

Nadal će morati da sačeka Rolan Garos da bi izjednačio rekord Pita Samprasa u broju najznačnijih titula (14). Zanimljivo, upravo mu je Amerikanac uručio utješni pehar.

"Moram da kažem veliko hvala Stenu, zaslužio si ovo, kao i tvoj tim. Loša sreća je danas bila na mojoj strani. Ti si zaslužio pehar. Sve čestitke, bravo", rekao je Nadal poslije meča.

"Izvinite što se završilo na ovaj način. Trudio sam se veoma naporno. Ovo je bio jedan od najemotivnijih turnira. Vidimo se za 12 mjeseci", poručio je Španac publici.

Veličinu Vavrinkinog uspjeha dokazuje i činjenica da je on prvi igrač poslije Brajana Tičera (1980. godine), koji je osvojio titulu na Australijan openu kao osmi nosilac.

Švajcarac je tokom dodjele pehara bio tih.

"Rafa, mnogo mi je žao zbog tebe. Nadam se da će tvoja leđa biti u redu. Dobar si prijatelj, fantastičan šampion, fantastično si se vratio prošle godine. Čestitam i tebi i tvom timu. Uvijek ste fini i dobri prema svima", rekao je Vavrinka rivalu.

"Prošle godine sam mnogo plakao poslije poraza. Od tada je mnogo vremena prošlo, ne znam da li sanjam ili ne...", emotivno je dodao najbolji švajcarski teniser.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Michael Dodge)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC