• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković:Potcjenjuju nas, možemo proći Island

„Drago mi je što smo dobili Island jer nas svi potcjenjuju, a ako izbacimo Island niko nam ne može prigovoriti da smo izbacili lakog protivnika“.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković izjavio da svjestan da će u baražu za SP „zmajevi“ imati težak posao protiv Islanda ali ističe da njegova ekipa može da iznenadi favorita i tako ućutka one koji konstantno potcjenjuju reprezentaciju BiH i njene rezultate.

"Island sigurno nije protivnik kojeg smo priželjkivali , drugo drago mi je što smo dobili Islanda jer moja reprezentacija u bilo kakvom sastavu da igra je redovno potcjenjivana od mnogih. Ono što smo igrali u Rusiji, Austriji, što smo pobijedili i Grčku i Portugal to su bili kao laki protivnici, tako da mi je drago što imamo priliku da izbacimo da imamo priliku da izbacimo Islanda i niko nam ne može prigovoriti da smo izbacili lakog protivnika“
, izjavio je za MONDO Marković poslije žrijeba.

On ističe da islanđani imaju vrhunsku ekipu, ali da BiH ima timski duh i da može da napravi iznenađenje.

"Sigurno je da su oni favoriti i da imaju vrhunsku ekipu i vrhunske igrače, s druge strane imamo i mi respektabilnu reprezentaciju, imamo timski duh, ja sam radio na tome da napravimo ekipu a ne da mi iskaču dva-tri pojedinca, tako da kao ekipa sigurno možemo da ih iznenadimo",
istakao je Marković.

Reprezentacija BiH završila je učešće na EP u Danskoj kao petoplasirana, a nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale iz Grupe u kojoj su u drugoj grupnoj fazi bili finalisti Francuzi i Španci koji će igrati danas za bronzu.

"Ne zamaram se se njihovim rezultatima u posljednje vrijeme, sigurno je da su respektabilna reprezentacija sa Palmarsonom i vrhunskim golmanom. Imamo i mi svojih aduta, ono što ja priželjkujem je da moja ekipa, moji igrači budu zdravi. Mi prije toga imamo dobar test protiv Grčke i ako uspijemo da izbacimo Grčku onda sigurno imamo i vjetar u leđa pred Island“ rekao je Marković.

Prvu utakmicu BiH će protiv Islanda igrati kao domaćin, ali Marković ne smatra da su Islanđani u velikoj prednosti zbog toga što će se revanš meč igrati na Islandu.

"Prednost domaćeg terena je relativna stvar. Mi smo jedna od ekipa koja je pokazala karakater na gostovanjima tako da sigurno imamo velikog iskustva i tu smo u maloj prednosti u odnosu na njih. Island je reprezentacija domaćeg terena, to su pokazali i u ranijim
kvalifikacijama, ali ne razmišljam pretjerano o njima, razmišljam o svojim ekipi i samo da zdravi dočekamo te utakmice"
, rekao je Marković.

On se osvrnuo i na šanse reprezentacije Srbije da se u dvomeču protiv Češke domogne Svjetskog prvenstva u Kataru, istaknuvši da su „orlovi“ apsolutni favoriti.

"Mislim da je Matić imao izuzetno težak zadatak poslije ostavljanja reprezentacije od strane Vranješa i da nije imao sreće u ključnoj utakmici protiv Rusije da pobijeti to i teško se bilo vaditi protiv Francuza. Mislim d aje Srbija i dalje jedna od najjačih reprezentacija u Evropi i da će Česi imati jako teškog protivnika, Srbija je apsolutni favorit u toj utakmici", ocijenio je Marković.

Mečevi baraža za SP 2015 igraju se 7. Ili 8. juna, a revanši su sedam dana kasnije.

(G. Arbutina – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC