• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Franzuci ubjedljivo do zlata!

Samo desetak minuta finalne utakmice Evropskog prvenstva bilo je potrebno da se nasluti njen pobjednik! Francuska "razbila" domaćina Dansku 41:32.

Vjerovali su domaćini Evropskog prvenstva za rukometaše da njihova reprezentacija može do treće zlatne medalje na kontinentalnim šampionatima, obojili su halu u crveno dresovima svog nacionalnog tima, ali poslije samo nekoliko minuta finalne utakmice sa Francuskom euforija se izgubila.

Do trećeg zlata stigli su "galski pijetlovi"!

A za to im je bilo potrebno samo jedno poluvrijeme, pošto su već tada ostvarili nedostižnu prednost od sedam golova - 23:16. Na kraju je bilo gotovo nevjerovatnih 41:32, što je druga najubjedljivija pobjeda u istoriji Evropskih prvenstava.

Dancima je za prvi pogodak trebalo čak četiri minuta i 16 sekundi. Previše da bi se odbranio trofej osvojen prije dvije godine u Srbiji...

Prvi gol domaće selekcije viđen je pri vođstvu Francuske 4:0. Ubrzo je bilo 7:2, a u 20. minutu već "plus 10" - 17:7. Ta razlika viđena je i u finišu meča, kada je bilo 39:29.
Najefikasniji igrač finala bio je Mikael Gigu s 10 pogodaka, dok je Valentin Porte postigao jedan manje, kao i Mikel Hansen na suprotnoj strani.


Foto: Beta/AP/Polfoto/Jens Dresling
Treće mjesto na turniru pripalo je reprezentaciji Španije, koja je u uzbudljivom meču za gol bila bolja od Hrvatske - 29:28 (16:13).

Za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva u Danskoj izabran je Nikola Karabatić, koji je u finalu bio strijelac pet pogodaka, dok najbolji tim šampionata izgleda ovako:

Golman: Niklas Landin (Danska), levo krilo: Guđon Valur Sigurdson (Island), desno krilo Luk Abalo (Francuska), levi bek: Mikel Hansen (Danska), desni bek: Krzištof Lijevski (Poljska), srednji bek: Domagoj Duvnjak (Hrvatska). pivotmen: Žulen Aginagalde (Španija). Za najboljeg odbrambenog igrača proglašen je Tobijas Karlson iz Švedske.

(MONDO:Foto: Beta/AP/Polfoto/Jens Dresling)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC