• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Čudo Šefika za trofej Zvezde!

Golman crveno-bijelih u posljednjem sekundu finala matirao Radića! Crvena zvezda - Radnički 12:11 (3:2, 3:3, 3:2, 3:4).

Denis Šefik uradio je ono što dugo neće uraditi nijedan vaterpolo golman, posebno pod sličnim okolnostima!

Tridesetsedmogodišnji as na nevjerovatan način je matirao kolegu Zdravka Radića, u trenucima kada je vrijeme isticalo i kada su svi na bazenu Tašmajdan - igrači, članovi stručnih štabova i preko 3.000 gledalaca - bili spremni za produžetke.

Međutim, pokazalo se da je i vaterpolo sport u kome se igra "do posljednjeg zvuka sirene" i da nijedan šut nije bezopasan.

"Šutnuo sam iz očaja, nisam imao šta drugo da uradim. Nije mi palo na pamet da mogu to da uradim, međutim, lopta je nezgodno odskočila i prevarila Radića. Dešava se to jako rijetko... Možda znaju stariji, ja se ne sjećam ovakvog slučaja", rekao je Šefik za RTS u direktnom uključenju pored bazena.
VIDEO
Zvezda je eliminacijom od Pro Reka u kvalifikacijama spriječena da brani naslov evropskog prvaka, ali je u nedelju odbranila prvi od dva trofeja na domaćoj sceni, nacionalni Kup.

Kao u finalu prošlogodišnjeg plej-ofa, kao krajem novembra u duelu za evropski Superkup, savladan je Radnički iz Kragujevca, koji igrom i borbenošću nije zaslužio da izgubi na ovako šokantan način - 12:11 (3:2, 3:3, 3:2, 3:4).

Izabranici Dejana Jovovića su pet i po minuta prije kraja gubili 11:8, pogocima Đorđa Filipovića i Damira Burića izjednačili su na 11:11, a koji sekund pre Šefikovog gola imali čak šut za pobjedu iz povoljne pozicije...
STRIJELCI

ZVEZDA: Vapenski 3, Prlainović 2, V. Rašović 2, Avramović 1, S. Rašović 1, Vukčević 1, Man 1, Šefik 1.

RADNIČKI: F. Filipović 3, Đ. Filipović 3, Marković 2, Korolija 1, Zloković 1, Burić 1.

Finale je u prvom poluvremenu bilo potpuno izjednačeno. Radnički je kratko vodio, a Zvezda preuzela inicijativu krajem prve četvrtine.

Do odlaska na odmor nijedna ekipa nije uspejla da stekne dva gola viška, a onda su učenici Dejana Savića u trećoj dionici poveli 7:5, pa i 9:6.

Međutim, Filipu Filipoviću, koji je dugo bio jedini iz Radničkog kadar da matira Šefika pridružio se prezimenjak Đorđe i vratio priključak - 9:8.

Džon Man i Boris Vapenski ponovo su donijeli Zvezdi "plus tri" i naveli Delije da zapjevaju "Još jedna pobjeda i titula", međutim, Kragujevčani su se kao ranjeni lav vratili u život.

Burić je 65 sekundi prije kraja izjednačio, Radić u posljednjem napadu crveno-bijelih odbranio "zicer" Strahinje Rašovića i šut iz daljine Andrije Prlainovića, da bi jedan od igrača Radničkog u brzini pogodio svog klupskog druga ispred Šefikove mreže.

Činilo se da je to sve za regularnih 32 minuta, ali je nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije, SCG, Srbije, pa konačno Crne Gore, ipak rekao posljednju reč...

Zvezda brani trofej osvojen januara prošle godine, u finalu protiv Partizana (9:8, produžeci). Crveno-bijeli su krajem novembra bili bolji od Radničkog u meču za Superkup Evrope.
.
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC