• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrijanci prelomili: Morgenštern ide u Soči

Olimpijski tim Austrije na ZOI u Sočiju brojaće 130 članova, uključujući i trostrukog olimpijskog šampiona u ski skokovima.

Tomas Morgenštern braniće boje Austrije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, odlučili su čelnici olimpijskog komiteta te zemlje.

Iako je 10. januara doživio težak pad na treningu u Bad Miterndofu i tom prilikom doživio djelimičnu amneziju zbog čega je proveo šest dana u bolnici, uvršten je na spisak putnika za Soči, baš kako je i očekivao.

Austrijski olimpijski tim brojaće 130 članova, 89 muškaraca i 41 ženu, što je 25 ljudi više nego na Igrama u Torinu 2006, prvom takmičenju na kojem je ta zemlja imala više od 100 sportista.

"Zastavu na ceremoniji otvaranja Igara u Sočiju nosiće Benjamin Rajh. Iako je prema svim postignutim rezultatima Morgenštern broj jedan na listi najuspješnijih takmičara, izabran je Rajh, samo zbog toga što je Tomasu neophodno da se odmara do početka kvalifikacija u ski skokovima, 8. februara", izjavio je Peter Šreksnadel, potpredsjednik Austrijskog olimpijskog komiteta.

Tomas Morgenštern, koji se nalazi na rehabilitaciji u Klagnefurtu, do sada je u karijeri osvojio dvije olimpijske titule u individualnoj i timskoj konkrenciji na velikoj skakaonici u Torinu, kao i zlato u ekipnoj konkurenciji u Vankuveru 2010. godine.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Dennis Grombkowski)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC