• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šefik: Od sada ću češće šutirati

Golman Crvene zvezde u intervjuu za "Sport network" sabirao utiske poslije spektakularnog gola za pobjedu u finalu Kupa. Misli da je bio regularan.

Denis Šefik doneo je Crvenoj zvezdi prvi trofej ove sezone, golom u posljednjim trenucima meča sa Radničkim iz Kragujevca.

Iako nije jasno da li je šutirao u posljednjim sekundima i iako je jasno da nije smio da napravi nekoliko zamaha pre šuta, sudije su priznale gol i izazvale ogorčenje Radničkog, koji je uložio i žalbu i zahtjevao ponavljanje utakmice.

Ipak, spektakularni pogodak golmana šampiona Srbije i Evrope je priznat, poslije čega je počelo veliko slavlje domaćih na "Tašmajdanu".

"Nisam imao izbora, osim da šutnem. Čak nisam bio upoznat ni sa situacijom da slijede peterci. Mislio sam da slijede produžeci i da ćemo izgubiti ako budu. Čak nisam znao ni da ih nećemo igrati. Peterci bi bili bolja kombinacija za nas, jer smo imali tri razlike i za par minuta ispustili tu prednost", rekao je u utorak Šefik, novi ljubimac Zvezdinih navijača.

Žalbu Radničkog naziva očekivanom i normalnom reakcijom.

"Vidjećemo kakvu će odluku donijeti Takmičarska komisija Saveza. Mislim da je gol bio regularan. Mislim da sudije nisu sudile ni za jedne, ni za druge. Bilo je grešaka na obje strane, ali nismo dobili zahvaljujući suđenju. Ni oni da su dobili ne bi dobili zahvaljujući sudijama. To je moj komentar o tome", dodao je on.

Iskusni golman priznao je da se osjeća fenomenalno i prepričao kako je proveo dan poslije utakmice.

"Nisam bio toliko svjestan šta se i kako događa. Sjedio sam kod kuće, čitao novine, telefon je zvonio cijeli dan i nisam imao mnogo vremena da razmišljam".

Pred finale je imao loš osjećaj.

"... Prvi put! Na kraju je po mene ispalo najljepše. Da sam pisao, ne bih pisao takav scenario. Osjećaj je fenomenalan. Prvi put u istoriji nekog finala golman je dao gol"

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog trenirali su u utorak na bazenu SC "11. april", u sklopu priprema Kragujevčana za naredni meč u Ligi šampiona. Šefik smatra da će do kraja sezone voditi još žestokih međusobnih borbi.

"Mi smo među četiri najjače ekipe u Evropi, ali je to i Radnički, pa su svaka naša utakmica i svako naše finale među najjačim mečevima na kontinentu. Nijedno finale nema tako dvije ekipe kao što ima naše domaće prvenstvo", smatra iskusni golman.

"Nama fale te utakmice u Ligi šampiona. Sa njima ćemo sigurno igrati finale domaće lige, znači sigurno još četiri utakmice, jer ćemo prije toga igrati i u prvenstvu na domaćem terenu. U zaostatku smo za njima i moramo da dobijemo dva gola da bismo osigurali to mjesto u plej-ofu. Želimo da osvojimo prvenstvo, ali igraćemo sa ekipom koja ima strahovit kvalitet. Neka bude kao prošlogodišnja serija, pa ko uzme titulu - neka uzme".

Hoće li opet šutirati?

"Možda me 'povuče', ali teško će se ponoviti da opet u vaterpolu dam gol u finalu. Mislim da će proći dosta vremena prije nego što se to opet dogodi. A, što se tiče šutiranja - sigurno ću šutirati više", nasmijan je dodao Šefik.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC