• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Bašić na startu protiv Jakupovića

Reprezentacija BiH u 1. kolu Druge grupe Evroafričke zone Dejvis kupa igraće sa Grčkom, a prvi duel na programu je danas od 13 časova (BHT 1).

Mirza Bašić na startu će odmjeriti snage sa iskusnim, tridesetdvogodišnjim Aleksandrosom Jakupovićem. Ovaj duel biće odigran u dvorani "Ramiz Salčin - Mojmilo" u Sarajevu uz direktan prenos na BHT 1.

Selekciji BiH Grci će se suprotstaviti u oslabljenom sastavu, obzirom da neće moći da računaju na njihovog najbolje plasiranog tenisera Teodorosa Angelinosa (256. igrač svijeta). Njega će zamijeniti Konstantinos Mikos, 1006. igrač na ATP listi.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u drugom meču odmjeriće snage sa Markosom Kalovelonisom, dok je sutra na programu meč dublova. Od 14 časova Bašić će sa Tomislavom Brkićem igrati protiv Jakupovića i Kalovelonisa.

Posljednjeg dana u planu je da igraju Džumhur - Jakupović, odnosno Bašić - Kalovelonis. U bh. timu još je i Aldin Šetkić.

"Igraće se na tvrdoj podlozi, pa neće biti lako. Nemamo servere kakvi su Ivo Karlović ili Džon Isner, ali mislim da ne bi trebalo da imamo većih problema. Ipak, Grci su dosta slabije rangirani od nas na ATP listi i ukoliko ih ozbiljno shvatimo, a hoćemo, mislim da naša pobjeda neće doći u pitanje. Volio bih da posjeta bude dobra jer je mnogo lakše igrati uz podršku sa tribina", prenijele su "Nezavisne novine" izjavu Damira Džumhura, 144. igrača svijeta.

PAROVI:
Bosna i Hercegovina - Grčka,
Srbija - Švajcarska,
Češka - Holandija,
Japan - Kanada,
Njemačka - Španija,
Francuska - Australija,
SAD - Velika Britanija,
Argentina - Italija,
Kazahstan - Belgija.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC