• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brkić i Bašić: Džumhur za drugo kolo!

Pobjedom dubla Tomislav Brkić/Mirza Bašić, BiH stigla nadomak plasmana u drugo kolo Evroafričke zone Dejvis kupa. Sutra odlučujući meč(evi).

Nakon što je Mirza Bašić doveo BiH u vođstvo od 1:0 u pobjedama, a Markos Kalovelonis izjednačio na 1:1, bh. dubl Brkić/Bašić danas je u Sarajevu slavio sa 3:1 protiv grčkog dvojca Jakupović/Kalovelonis.

"Veoma je bitno da posljednji dan dočekujemo sa prednošću. Veoma loše smo otvorili meč, slabo servirali u prvom setu, ali smo na kraju ipak došli do vrijedne pobjede. Imao sam problema sa povredom leđa, tako da je i to uticalo da ne pružim maksimum", rekao je poslije meča Tomislav Brkić.

"Dobro smo odigrali nakon gubitka prvog seta i stigli do važne pobjede", izjavio je Bašić po završetku meča dublova.

Današnjim trijumfom reprezentacija BiH došla je na korak od plasmana u drugo kolo. Za to im je potrebna još jedna pobjeda u preostala dva meča koji su na programu u nedjelju.

Prvi će na teren Damir Džumhur i Aleksandros Jakupović, a ukoliko najbolji bh. teniser ne uspije da opravda ulogu favorita, priliku za "popravni" imaće Mirza Bašić, koji će za protivnika imati Markosa Kalovelonisa.

"Svi se nadamo da će Damir riješiti pitanje pobjednika. Mnogo je kvalitetniji od Jakupovića, tako da smo uvjereni da će nam donijeti odlučujući bod", optimista je Brkić.

Ukoliko selekcija BiH uspije da eliminiše Grke, u 2. kolu igraće protiv pobjednika duela Finska - Bugarska. Finci pred odlučujući dan vode 2:1 u pobjedama.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC