• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Filip popravio utisak Srbije

Krajinović u riješenom duelu protiv Švajcarske donio drugi bod Srbiji i pobjedom ublažio poraz u Novom Sadu (2:3).

Švajcarska je već u subotu, poslije dubla, obezbijedila konačan trijumf protiv Srbije i plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, ali su mladi igrači srpskog tima učinili sve da poprave utisak u utješnom trećem danu takmičenja u Novom Sadu.

Najprije je Dušan Lajović pobijedio Mihaela Lamera (2:1), a onda je drugi bod Srbiji obezbijedio Filip Krajinović. On je u petom meču u nedjelju bio bolji od Marka Kjudinelija u dva seta - 6:4, 6:4.

Krajinović je "probio led" u dublu u subotu, pa je u meču bez rezultatskog značaja odigrao bez pritiska, ostvarivši ubjedljivu pobjedu, koja se prije svega ogleda u činjenici da protivniku nije dozvolio da mu oduzme servis.

"U subotu sam prvi put igrao za reprezentaciju i zato sam protiv Kjudinelija odigrao mnogo opuštenije. Jednostavno bio sam spreman", rekao je poslije prve pobjede za nacionalni tim Krajinović.

On je dodao da mu trijumf u Dejvis kupu mnogo znači, bez obzira na to što je već ranije odlučeno pitanje pobjednika.

"Mislim da sam igrao jako dobro, ovo je bilo veliko iskustvo za mene. Srećan sam, mnogo mi ovo znači, iako smo izgubili... Znači mi za dalju karijeru, ipak je ovo Dejvis kup, i sigurno će mi donijeti dosta samopouzdanja za dalje", rekao je mladi srpski teniser.

Selektor Srbije Bogdan Obradović pohvalio je igru mladih tenisera.

"Ovo su mladi igrači koji grade karijeru i kojima su od izuzetnog značaja ovi mečevi i samopouzdanje koje će im oni dati. Krajinović je pokazao da igra vrhunski tenis, a isto se odnosi i na Lajovića", rekao je Obradović.

Srbija će poslije poraza od Švajcarske (2:3) igrati u baražu za opstanak u Svjetskoj grupi. Taj duel biće na programu od 14. do 16. septembra.

"Želio bih da imamo sreće u žrijebu, da ne dobijemo nekog teškog protivnika. Bilo bi dobro da igramo kod kuće i da svi igrači budu zdravi, kako bismo sa čitavim timom pokušali da ponovo budemo ono što jesmo - jedna od vodećih svjetskih ekipa u Dejvis kupu", rekao je Obradović za RTS.

U slučaju trijumfa izabranici Bogdana Obradovića zadržali bi mjesto u najelitnijoj grupi, dok bi u eventualnim porazom ispali u Prvu grupu Evro-afričke zone, u kojoj su posljednji put nastupali 2007. godine.

Srbija je tada igrala plej-of za ulazak u Svjetsku grupu, nadigrala Australiju (4:1) i ušla u društvo najboljih, gdje je samo napredovala, a 2010. i osvojila "salataru".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC