• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Pali i Argentinci i Španci

Reprezentacija Italije slavila u Mar del Plati, dok su Nijemci savldali Španiju u Franfurtu u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa.

Teniska reprezentacija Italije uzdignuta čela napušta Argentinu. "Azuri" su na gostovanju u Mar del Plati upisali važan trijumf.

Odlučujući poen gostima donio je Fabio Fonjini u nedjelju, savladavši Karlosa Berloka u četiri seta - 7:6, 4:6, 6:1, 6:4.

Berlok je donio prvi poen svojoj ekipi u petak, pošto je pobijedio Andreasa Sepija (4:6, 6:0, 6:2, 6:1), a onda je na scenu stupio Fonjini. Najprije je u prvom singlu nadigrao Huana Monaka sa 7:5, 6:2, 6:2, a potom je u paru sa Simoneom Bolelijem bio bolji od Eduarda Švanka i Orasija Sebaljosa poslije preokreta (6:7, 7:6, 7:6, 6:4).

Italijanima je posao bio olakšan zbog činjenice da je najbolji teniser Argentine Huan Martin del Potro odustao od nastupa za nacionalni tim jer je obnovio povredu zgloba.

U baraž za ostanak u Svjetskoj grupi, baš kao i Argentina i Srbija, moraće i Španija. "Furija" je poražena od Njemačke u Frankfurtu već u subotu. Španci su takođe igrali bez najboljeg igrača svijeta Rafaela Nadala.

U četvrtfinalu Svjetske grupe Dejvis kupa, od 4. do 6. aprila, sastaće se Japan - Češka, Francuska - Njemačka, Švajcarska - Kazahstan i Italija, koja čeka pobjednika meča između SAD i Velike Britanije u San Dijegu.

U plej-ofu za opstanak u Svjetskoj grupi, od 14. do 16. septembra igraće poraženi timovi - Srbija, Holandija, Kanada, Španija, Australija, Argentina i Belgija, kao i ekipa koja izgubi duel u San Dijegu, i to protiv selekcija iz Zone jedan, koje izbore to pravo.

REZULTATI PRVOG KOLA SVJETSKE GRUPE

Češka - Holandija 3:2

Japan - Kanada 4:1

Nemačka - Španija 4:1

Francuska - Australija 5:0

SAD - Velika Britanija (trenutno 1:2)

Argentina - Italija 1:3

Kazahstan - Belgija 3:2

Srbija - Švajcarska 2:3

(MONDO, foto: Beta/AP/Eduardo Di Baia)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC