• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERBOUL: Sijetl razbio Denver (V)

Sijetl pobjednik Superboula nakon što je u finalu NFL-a u Njujorku deklasirao Denver.

Spektakularni nastupi Bruna Marsa i Red Hot Chili Peppers u poluvremenu. I još spektakularniji vatromet.

Rekli su poznavaoci uoči ovogodišnjeg Superboula - najvažnije utakmice u SAD i najvažnijeg sportsko-zabavnog događaja - da će ovo biti meč najboljeg napada (Denver Bronkosi) i najbolje odbrane (Sijetl Sihoksi).

Najbolju odbranu smo vidjeli. Najbolji napad? Mora da se šalite!

Sijetl Sihoksi osvojili su Superboul u spektakularnom stilu, savladavši Denver, koji u svojim redovima ima najskupljeg igrača Pejtona Meninga, nestvarnim rezultatom 43:8 (na poluvremenu je bilo 22:0).


Četiri poena dijelila su Sijetl da na poluvremenu zabilježi najveću razliku ikada u mečevima koji su za svakog ili bar za 90 odsto Amerikanaca - svetinja i spektakl.

Gdje je bio Pejtong Mening cijeli meč, pitali su se mnogi tokom meča, a pitaće se i narednih dana, nedjelja, mjeseci...

Ovaj kvoterbek, aorta Denver Bronkosa, bio je potpuno indisponiran od početka meča, i sigurno je da će željeti da ode negdje, na neko ostrvo da se osami i da zaboravi horor iz Njujorka.

Sijetl je počeo furiozno, tako je igrao u cijelom prvom poluvremenu i potom, na startu treće četvrtine odmah napravio treći tačdaun.

Već u 12. sekundi meča Sijetl je poveo 2:0 (igračima Denvera ispala je lopta u njihovoj zoni i taj poen se zove "sejfti"). Poslije dva fild gola, Sijetli su imali 8:0 (to je bio rezultat prve četvrtine), a odmah na startu druge četvrtine prvi tačdaun za Sijetl i novih šest poena+pretvaranje koje je donijelo jedan poen. Ukupno 15:0!

Uslijedio je jedan od najspektakularnijih detalja meča, kada je Malkolm Smit iz Sijetla presjekao pokušaj dodavanja Meninga ka svom saigraču, a igrač Sijetla je pretrčao pola terena i zabilježio novi tačdaun i 22:0! Nestvaran rezultat na semaforu Da je bilo jo' malo vremena, Sihoksi bi možda i potukli rekord finala Superboula koji drži Vašington u najvećoj prednosti na poluvremenu (35:10) i to baš protiv Denvera.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme još jedan šok za Denver - novi tačdaun Sijetla! Opet u 12. sekundi četvrtine! Persi Harvin je bio poenter za vođstvo Sijetla od 29:0!

Tek u finišu trećeg perioda Denver je uspio da stigne do prvih poena (tačdaun), ali kasno je bilo za preokret...

Sve snove Bronkosa da bi moglo da se dogodi čudo Sihoksi su raspršili sredinom posljednjeg dijela novim tačdaunom za ogromnih 43:8.

Najveći uspjeh u istoriji Sijetl Sihoksa! Zasluženo! Ovo je prva velika titula za grad Sijetl poslije 1979. godine kada su Sijetl Supersoniksi osvojili titulu prvaka u NBA ligi!

Superboul je, rekosmo, najvažniji sportsko-zabavni događaj u SAD. Prestiž je doći do karte (ove godine koštale su od 500 do 2.600 dolara u legalnoj prodaji), svaka kompanija koja drži do sebe želi da joj se reklama vrti tokom prenosa Superboula, a cijena 30 košta oko četiri miliona dolara!

Mnoge poznate ličnosti žele da dožu i gledaju (i budu viđene), a uvijek je pitanje: ko će uvesaljavati masu u živom programu, odnosno koja će muzička zvijezda pjevati na otvaranju i u poluvremenu?


Ove godine u poluvremenu smo gledali sjajnog Bruna Marsa i energične Red Hot Chili Peppers. Ko bi rekao da Entoni Kidis ima 51. godinu? On i Fli su bili goli do pojasa (temperatura u Njujorku je bila tek koji stepen iznad nule) i skakali su na bini kao dječaci.

Pogledajte

(MONDO, Superboul Foto: AP Photo/Gregory Bull Tačdaauuuun!!!)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC