• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal, praznina, Đoković, praznina...

Ogromne razlike između prve trojice na ATP listi. Troicki uskoro ispada iz najboljih 100, ali može da ga zamijeni Lajović.

Novak Đoković izgubio je 40 bodova u odnosu na prethodnu nedelju, što nije imalo suštinskog uticaja na njegov ATP "renking".

Rafael Nadal zauzima prvo mjesto sa 14.330 bodova, što je u odnosu na Novaka 3.750 bodova više. Ili, izraženo u "čvrstoj valuti" - bezmalo dvije grend slem titule!

Postoje, ipak, dvije povoljne okolnosti po srpskog tenisera. Prva, da Nadal od sljedećeg turnira konačno počinje da brani bodove osvojene u 2013, a osvojio ih je toliko da će sve osim trofeja na većini turnira značiti umanjenje njegovog salda.

Druga dobra stvar je da Novaka niko ne ugrožava na drugoj poziciji. Trećeplasiranom Stanislasu Vavrinki (5.710) "bježi" za skoro 5.000 bodova, a Del Potro, Ferer, Marej, Berdih i Federer su u još izraženijem minusu.

Janko Tipsarević, koji je van terena zbog povrede, zadržao se na 69. mjestu ATP liste, dok je suspendovani Viktor Troicki pokvario plasman za 10 pozicija.

Troicki je trenutno 94. teniser svijeta sa 600 bodova i pitanje je vremena kada će poslije više od pet i po godina ispasti iz Top 100.

Ako je već Viktor spriječen da se bori za svoje pozicije, broj Srba u najboljih 100 bi uz još neki dobar rezultat mogao da održi Dušan Lajović. Sada ga od ulaska u elitni krug deli samo jedan korak, pošto je poslije pobjede i poraza u Dejvis kup meču protiv Švajcarske 101. sa 567 bodova.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Robert Prezioso)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC