• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijci pred Soči: BiH nas opet zaboravila

"Opet je izostala podrška države i to je glavni problem godinama", izjavila je Tanja Karišik, koja će na ZOI u Sočiju nastupiti u dvije discipline.

Tim Bosne i Hercegovine koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju ispraćen je sa Jahorine od nekoliko stotina građana.

Olimpijsku ljepoticu Jahorinu je posjetila i legendarna umjetnička klizačica Sanda Dubravčić - Šimunjak, koja je prije 30 godina na ZOI u Sarajevu upalila olimpijski plamen.

Simbolično je zajedno sa skijašicom Žanom Novaković opet zapalila olimpijsku baklju, a potom i improvizirani olimpijski plamen koji je bio postavljen.

Mlada Tanja Karišik, koja će našu predstavljati BiH u dvije discipline, biatlon i ski-trčanje, nije željela mnogo da obećava navijačima iz jednog prostog razloga.

"Ne mogu obećati velike rezultate s obzirom na uslove u kojima smo se pripremali, ali mogu to da ću dati sve od sebe u Sočiju. Opet je izostala podrška države i to je glavni problem već godinama. Ipak, ovo je ono što ja radim i sigurna sam da na svojoj drugoj Olimpijadi mogu napraviti bolji rezultat nego ranije", rekla je Karišik, prenosi "Oslobođenje".

Slična očekivanja ima i ski-trkač Mladen Plakalović.

"Ispunio sam normu za Soči, ali to ne znači da ću na tome stati, Inače, moja disciplina je klasični stil, koji nije zastupljen na ZOI, ali se nadam da neću imati većih problema zbog toga".

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić istakao je da je cijeli događaj oko ispraćaja olimpijaca dobra prilika da se ozvaniče i pripreme za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji bi se 2017. godine trebao održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

"Sve ovo što radimo, radimo zbog naše djece. ZOI 1984. je naša prelijepa prošlost, ovo što trenutno radimo je sadašnjost, a 2017. je naša budućnost. Želim svu sreću našim takmičarima u Sočiju", poručio je Kisić.

Boje BiH na ZOI u Sočiju braniće pet takmičara, Žana Novaković, Igor Laikert i Marko Rudić (alpsko skijanje), Mladen Plakalović (skijaško trčanje) i Tanja Karišik (skijaško trčanje i biatlon).

(MONDO, foto: Oslobođenje/D. Torche)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC