• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ASS: Dvorana napreduje po planu

Atletski savez Srbije saopštio da je pri kraju prva faza izgradnje atletske dvorane u Beogradu, za koju je ove godine izdvojeno 2,1 miliona evra.

Najbolji srpski atletičar Emir Bekrić je poslije neslavnog nastupa na dvoranskom mitingu u Moskvi uputio apel: "Molim Vas, dajte nam dvoranu".

Dan nakon Bekrićeve molbe oglasilo se Atletski savez Srbije koji je saopštio da je počela izgradnja dvorane u Beogradu.

"Atletski savez i Ministarstvo omladine i sporta podržavaju inicijativu našeg atletičara jer dvorana je svakako nešto što našim atletičarima nedostaje i bez čega se teško stvaraju vrhunski rezultati. Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo odbrane i Atletski savez Srbije su nakon niza inicijativa i zajedničkih aktivnosti 26. januara 2013. godine zvanično počeli sa izgradnjom prve atletske dvorane. Ministrastvo sporta je izdvojilo novčana sredstva, Ministrastvo odbrane je dalo zemljište i potrebnu infrastrukturu, a ASS je finansirao projekat", stoji u saopštenju ASS.

Oni ističu da je dolaskom Vanje Udovičića na mjesto ministra sporta pokrenuta sa mrtve tačke izgradnja atletske dvorane i ministar je na tome svakodnevno angažovan.

"Od prvog dana Ministarstvo sporta je za te namjene u 2014. godini ukupno izdvojilo oko 2,1 milion evra. Nakon jedne godine pri završetku je prva faza u kojoj je izgrađena podloga za stazu, čelična konstrukcija, tribine, dio pratećih struktura i prostorija", kaže se u saopštenju ASS i dodaje da je sada u pripremi proces javnih nabavki za završetak dvorane.

"Ono što je najbitnije je da je Ministarstvo sporta već izdvojilo sredstava i obezbijedilo budžet za završetak atletske dvorane, a sigurni smo da će Ministarstvo odbrane uložiti maksimalne napore da se što prije izgradnja završi, jer ne postoji niti jedna prepreka za realizaciju", zaključuje se u saopštenju ASS, koje je potpisao generalni sekretar Slobodan Branković.

Atletski savez Srbije napomenuo je i da je uz Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije, sponzore i donatore obezbijedio i najbolje uslove za pripreme atletičara i trenera u inostranstvu, osebno u toku zimske sezone, kada nemaju gdje da treniraju.

(MONDO, foto: Atletski savez Srbije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC