• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužna priča nekadašnjeg plivačkog heroja

Australijski mediji izvještavaju da je legenda svjetskog plivanja, 31-godišnji Jan Torp u teškom psihičkom stanju prebačen u rehabilitacionu kliniku.

Drama nekadašnjeg plivačkog šampiona!

Veiko ime svjetskog plivanja, 31-godišnji Jan Torp odveden je u ponedjeljak u rehabilitacionu kliniku, nakon što ga je policija pronašla potpuno dezorijentiranog u jednoj ulici u Sidneju, prenose australijski mediji.

Već neko vrijeme se priča i piše o tome kako je petostruki olimpijski šampion u teškom psihičkom stanju, da je depresivan i slično. Njegov menadžer je potvrdio da je odveden u bolnicu.

"Jan je uzimao antidepresive i analgetike zbog bolova u ramenu. Nije uzimao alkohol. Bio je dezorijentisan i pokuša o je da uđe u automobil za koji je mislio da pripada njegovom prijatelju", rekao je Džejms Erskin.

Šta se dogodilo u noći između nedjelje i ponedjeljka?

Negdje oko tri sata ujutru policija je pozvana nakon što je uočeno kako se muškarac mota oko automobila. Policija je došla i zatekla Torpa kako pokušava da uđe u automobil, koji je bio parkiran tek nekoliko ulica dalje od Torpove porodične kuće.

Cijela priča o velikanu svjetskog plivanja izašla je na vidjelo još prije nedjelju dana kada je je pao na ulici i povrijedio rame. Australijski mediji tada su počeli da špekulišu da ima problem sa alkoholom, ali je njegov menadžer to demantovao.

Torp je u autobiografiji priznao da se bori sa depresijom, a za BBC je svojevremeno otkrio da je razmišljao i da se ubije.

Plivač, koga je cijeli svijet znao pod nadimkom "Torpedo", bio je jedan od najboljih plivača svoje generacije i uopšte, svih vremena. Na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojio je tri zlatne i dvije srebrne medalje, a još dvije zlatne i na OI u Atini 2004.

Ima čak 11 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava, uključujući šest iz 2001.

Odlučio je da se povuče 2006. godine, a početkom 2011. je probao da se vrati i obezbijedi sebi mjesto u olimoijskom timu Australije za Igre u Londonu 2012. Nije uspio...

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Photo by Tom Jenkins)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC