• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija dobija mega pojačanje u plivanju?

Postoji mogućnost da Slovenka Sara Isaković, srebrna sa Olimpijskih igara u Pekingu, odluči da pliva za Srbiju. Sara želi, a da li želi i OKS?

Sara Isaković (25), srebrna na 200 metara slobodno sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, mogla bi slovenačku da zamijeni srpskom zastavom.

Ovu mogućnost, u razgovoru za "Sportski žurnal", najavljuje plivački trener na Univerzitetu Kalifornija u San Dijegu, naše gore list, Marko Đorđević.

"Sara je odlučila da se vrati plivanju poslije skoro godinu i po dana pauze. Kontaktirala me je kada je došla i počeli smo da se družimo. Shvatila je da nije rekla sve kao aktivan sportista. Došla je na prvi trening, onda i na drugi i sada je svaki dan na bazenu", priča Đorđević.

Posljednju zvaničnu trku Isakovićeva je imala na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

"Polako se vraća u dobru formu. Idemo korak po korak bez opterećenja. Cilj je naravno učešće na Igrama u Riju 2016, ali potrebno je mnogo toga da se uradi da bi ga ostvarili".

Još dok je plivala za Sloveniju u nekoliko navrata više tajno nego javno govorilo se da postoji mogućnost da se Isakovićeva takmiči pod srpskom kapom, navodi "Žurnal".

"Trenutno Sara ne predstavlja nijedan klub, već samo sebe i mene kao njenog trenera. Još uvijek smo u pregovorima sa potencijalnim sponzorima, a nadam se da će sve ići brže i lakše poslije prvog zvaničnog učešća. Kako nije plivala više od 18 mjeseci ni za jednu reprezentaciju, a posjeduje više državljanstva više zemalja, izbor nacionalne selekcije je takođe otvoren. Ako plivačka Srbija prepoznaje svoj interes, onda će morati da pokaže inicijativu i da se pozabavi ovom temom. Kod Sare postoji želja da pliva za Srbiju, kao i kod mene",istakao je Đorđević.

Vrata su odškrinuta. Sada je na ljudima iz Plivačkog saveza Srbije, možda i u Olimpijskom komitetu da povuku prave poteze, razmotre pravila FINE i privole Saru Isaković da pliva pod srpskom kapicom. Kad već njena želja postoji.

Sara Isaković je još u intervjuu za "Sportski žurnal" 2011. godine pod naslovom "Srce kuca za Srbiju" istakla da Srbiju doživljava kao svoju zemlju. U Beogradu ima veliku familiju, s obzirom da joj je otac Nenad rođen u glavnom gradu.

"Najviše bih voljela kada bih mogla da plivam pola za Srbiju, pola za Sloveniju. Obje države doživljavam kao svoje. Pomno pratim sve srpske sportiste i uvijek mi srce jako kuca kada se takmiče. Radujem se svakom uspjehu, kao da sam ja to uradila", rekla je tada Isakovićeva.

(MONDO, foto: Getty Images/Nick Laham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC