• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Strpljenja za mene i Bekera

Novak Đoković vjeruje da će saradnja sa legendarnim Borisom Bekerom tek donijeti plodove. "Ove godine cilj je osvajanje što više grend slemova".

Novi tandem: Novak Đoković i Boris Beker! Ova vijest bila je jedna od udarnih krajem prošle godine, kada je objelodanjeno da će se dva teniska asa udružiti - Novak na terenu, a Beker savjetima na treninzima, uoči mečeva...

Prošao je prvi grend slem u sezoni, Australijan open. Đoković je, neočekivano, poražen od Stanislava Vavrinke, koji je potom uspio da napravi veliki uspjeh - da osvoji svoj prvi grend slem u karijeri.

Odmah su počele analize, razmišljanja i komentari u svijetu tenisa da Beker nije dobro rješenje za Đokovića i da se odmah dovodi u pitanje svrha te saradnje.

Đoković, pak, čvrsto vjeruje da je povukao dobar potez kada je Bekera uvrstio u svoj stručni štab, odnosno imenovao ga za glavnog trenera, jer smatra da će ta saradnja tek donijeti rezultate.

"Svi su me pitali zašto sam to uradio. Marijan Vajda ostaje moj trener, a upravo na njegovu inicijativu je došao Beker. Vajda je želio da se malo više posveti porodici, a i zajedno smo konstatovali da sam pojedine velike mečeve gubio nakon što sam poklekao u ključnim trenucima. Zato smo odlučili da dovedemo nekoga ko je bio u sličnim situacijama, koji zna sa kojim se pritiskom suočava teniser na ovom nivou, koji se bori u finalima... Beker bi, prije svega, trebalo da da doprinos na mentalnom nivou",
rekao je Đoković gostujući kod voditelja Ivana Ivanovića na TV Prva.

Uprkos neuspjehu na prvom grend slemu u sezoni, Đoković vjeruje da će sezona biti uspješna.

Citirao je legendarnog košarkaša Majkla Džordana: "Mnogo puta sam padao, gubio i zato sam uspio".

Đoković ističe da mu je ove godine cilj da osvoji što više grend slemova.

"Želim da osvojim što više velikih turnira, jer je sva pažnja javnosti usmjerena najviše na njih, onaj ko najviše osvaja te turnire ostavlja ime i trag u istoriji tenisa", kaže Đoković.

Prisjećajući se nekih momenata iz svoje karijere, Novak je otkrio da je 2010. godine bio u iskušenju i da je razmišljao čak da ostavi tenis, frustriran što nikako nije mogao da svrgne Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

"Oni su bili ispred mene, a ja sam želio da ih nadmašim. Poslije svih tih iskušenja, padova, gubitaka, dovodite u pitanje svoju sposobnost, kvalitet... Te 2010. godine sam čak razmišljao u pojedinim trenucima da ostavim tenis",
rekao je Đoković.

Srećom, nije!

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Ian Walton)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC