• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Očajnički vapaj Partizana

Predsjednik crno-bijelih Aleksandar Šoštar saopštio da je klub izigran u dosadašnjim obećanjima da će biti finansijski pomognut.

U vaterpolo klubu Partizan odavno gori crvena lampica, ali sada je i ona pregorjela, jer klub više nema ni prebijene pare.

Predsjednik VK Partizan Aleksandar Šoštar u alarmantnom obraćanju javnosti još jednom je zamolio, zatražio, apelovao na nadležne da uplate bar 100.000 evra, koliko je neophodno da bi Partizan uopšte nastavio da igra u Ligi šampiona, takmičenju koje je osvojio sedam puta, i u kojem se ove sezone nalazi na pragu učešća na finalnom turniru.

Šoštar je saopštio da od sastanka sa najvažnijim ljudima u državi, a to je bilo još 8. avgusta, Partizan nije dobio nijedan dinar od ukupne sume koja mu je obećana, kao i da grad Beograd nije isplatio subvenciju koja postoji u pravilniku od oko dva miliona dinara.

Na početku konferencije za novinare Šoštar je primijetio da se okupio veliki broj novinara u trofejnoj sali vaterpolo kluba na Banjici. "Ovoliko novinara nismo imali kada je Partizan osvojio titulu prvaka Evrope. Kada se nešto negativno dešava očigledno je mnogo interesantnije nego kada se postižu vrhunski rezultati".

"Da bismo imali normalnu situaciju potrebno nam je oko 250.000 evra. Ako bi nam sad bilo uplaćeno 100.000 evra mogli bismo da nastavimo da igramo Ligu šampiona, a za tih preostalih 150.000 evra bismo mogli nesmetano da se pripremimo za završni turnir", rekao je Šoštar, predsjednik kluba čiji je ukupan dug između 600.000 i 700.000 evra.

Predsjednik crno-bijelih je saopštio i da su "već duži niz godina" zatvorena sva vrata javnih preduzeća za ta klub. Na pitanje zašto je to tako i da li može da prepriča bar jedan razgovor sa predstavnikom nekog javnog preduzeća, Šoštar je odgovorio:

"Ne mogu da vam prepričam, jer mi ne možemo ni da dođemo na razgovor. Imali smo prije četiri, pet mjeseci obećanje jednog javnog preduzeće da će nam biti javljeno, ali do danas se nisu oglasili, a ja svaki dan zovem sekretarice".



On je dodao i da je nedavno sa predstvnicima grada imao jasan dogovor da se pomogne Partizanu i da je dobijeno "zeleno svjetlo", ali "da negdje na nižem nivou postoji zastoj".

"Zašto postoji taj zastoj, ne znam da vam kažem". Upitan koji su to niži nivoi, odgovorio je: "Direktori preduzeća".

On kaže i da su igrači i treneri puni razumijevanja za ovu siatuciju, da su veoma korektni, redovno treniraju i prave rezultate, ali i da ne zna dokle će imati strpljenja.

"Razumijem tešku situaciju u globalu, ali ne vidim svrhu zašto mi sve ovo radimo i koga mi to predstavljamo? Da li predstavljamo sami sebe!? Ova djeca su budućnost srpskog vaterpola i treba da im obezbijedimo budućnost kakvu zaslužuju kroz Partizan i reprezentaciju Srbije, a ja se pitam da li je napravljen scenario da svi oni odu odavdje", rekao je Šoštar.

Da sve bude još apsurdnije sve ovo se dešava u godini u kojoj je Partizan trebalo da obilježi pola vijeka od osvajanja prve od ukupno sedam titula Evrope. Partizan je oduvijek bio lokomotiva srpskog i jugoslovenskog vaterpola, a sada proživljava najteže trenutke u svojoj istoriji.

"Ja ne bih govorio o nedjeljama ili mjesecima, govorio bih o danima (za normalno funkcionisanje kluba). U pitanju je već naša naredna utakmica u Ligi šampiona u Berlinu, gdje bismo pozitivnim rezultatom obezbijedili učešće na Fajnal foru. To može neko da voli ili ne voli, ali ovaj klub je institucija. Ako ne bude novca istupanje iz Lige šampiona bi bila katastrofa, ali i neminovnost".

Šoštar je više puta ponovio da ovo njegovo obraćanje nije upereno ni protiv koga već samo da Partizan traži ono što bi morao i trebalo da dobije. Podsjetio je da je grad pomogao Crvenoj zvezdi prilikom organizacije nedavnog finalnog turnira Kupa Srbije, što je, istakao je, sasvim u redu, ali i da grad nikada ranije nije dao ni dinara Partizanu kada je organizovao te turnire.

"Organizovali smo F4 turnir Evrolige u maju prošle godine i zato nismo dobili nikakav novac", naglasio je Šoštar.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC