• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Voznjak i Dolonc prve na terenu

Duel prvog kola Svjetske B grupe između Kanade i Srbije počeće duelom Vesne Dolonc i Aleksandre Voznjak, najslabije rangirana teniserka domaćeg tima.

Kanađanka Aleksandra Voznjak, trenutno 274. teniserka svijeta i dve godine mlađa Srpkinja Vesna Dolonc, koja zauzima 117. mjesto na WTA listi, igraće svoj meč u subotu od 15 časova po lokalnom vremenu (21 čas po srednjoevropskom). Potom slijedi duel Eugenije Bušard (19. na WTA listi) i Jovane Jakšić (147. na WTA).

"Vesna je priželjkivala da igra prva i to joj se ispunilo, ona će otvoriti meč. Ono što nismo znali je protiv koga. Očekivali smo Voznjak, ali nismo bili sigurni šta će njihov selektor da uradi. Zadovoljni smo žrijebom za prvi dan. Naša želja je da bude bar 1:1 poslije prvog dana, to je rezultat koji bi nas držao u igri...", rekao je selektor Srbije Dejan Vraneš.

Drugog dana Fed kup meča Svjetske grupe II u Montrealu najprije će od 13 časova (19 po srednjoevropskom) sastati Bušard i Dolonc, a zatim slijedi duel Voznjak - Jakšić. Posljednji na programu je dubl za koji su prijavljene Šeron Frihman i Gabriela Dabrovski, odnosno Aleksandra Krunić i Nina Stojanović.

"Bušar je stabilna, iako je mlada. To je pokazala i u Melburnu, ali veliki je pritisak na njoj, a s druge strane Jovana nema nikakav pritisak i mogla bi to da iskoristi... Bušar je favorit, ali i Jovana ima svoje šanse. Ima podršku ekipe, motivisana je i dobro se pripremala svih ovih dana... Ne ulazimo u ovaj meč sa idejom da ćemo ga izgubiti, već da je sve moguće"
, izjavio je Vraneš.

Srpska reprezentacija nastupiće u podmlađenom i oslabljenom sastavu zbog neigranja Bojane Jovanovski, Ane Ivanović i Jelene Janković.

"Kanada jeste favorit, kako zbog toga što igraju kod kuće, tako i zbog Bušar, koja im je prva igračica i koja je sjajno odigrala Australijan Open. Međutim, djevojke su spremne da se žestoko bore i to je ono što mogu da sa sigurnošću kažem i obećam. Ishod meča ne mogu da prognoziram"
, rekao je selektor Fed kup tima Srbije.

Predstojećeg vikenda u ostalim susretima prvog kola Svjetske grupe II sastaju se još: Švedska - Poljska, Francuska - Švajcarska i Argentina - Japan. Pobjednici duela boriće se za ulazak u Svjetsku grupu I, a poraženi za opstanak u Svjetskoj grupi II.

(MONDO, Foto: TSS/Srđan Stevanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC