• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Srbija u borbi za opstanak!

Vesna Dolonc izgubila od Eženi Bušar (0:6, 3:6), čime je Kanada povela sa 3:0 u partijama i obezbijedila pobjedu.

Reprezentacija Srbije poslije poraza u Montrealu se nalazi na korak od povratka u Evro-afričku zonu Fed kupa, nakon pet godina igranja u elitnom rangu i plasmana u finale 2012. godine.

Oslabljeni tim pod vođstvom Dejana Vraneša - bez "penzionisane" Jankovićeve, umorne Ivanovićeve i povrijeđene Jovanovski - objektivno je imao minimalne šanse da savlada Kanadu, predvođenu 19. teniserkom svijeta Eženi Bušar.

Ovakav ishod mogao se lako naslutiti, uostalom, to smo i napisali prije sedam dana, po definitivnom saznanju ko će otputovati "preko bare".

Vesna Dolonc (117. na WTA listi) nije se najbolje snašla u ulozi "prve table".

U subotu je u tri seta poražena od Aleksandre Voznijak (5:7, 6:2, 4:6), dok je dvadesetak sati kasnije, protiv Bušar, proigrala tek poslije gubitka prvog seta sa "nulom", za svega 18 minuta.

Bušar je "vezala" šest gemova uz odnos osvojenih poena 24:7, od čega 14:1 vinerima (ukupno 30:5!)

Drugi set bio je daleko neizvjesniji i takmičarski jači. Doloncova je na početku stekla brejk prednosti, odmah je izgubila, a nije se predavala ni kada je Kanađanka povela sa 4:2.

Vesna je uzvratila brejkom (4:3), ali nije uspjela da ga potvrdi na svoj servis i Bušar je došla u situaciju da servira za ukupnu pobjedu u meču Druge svjetske grupe.

Borbena srpska teniserka došla je do brejk lopte (30:40), međutim, Bušar se izvukla odličnim servisom i u naredna dva poena završila posao.

Bušar, koja je u četvrtfinalu Australijan opena prošlog mjeseca bila bolja od Ane Ivanović, u subotu je deklasirala Jovanu Jakšić rezultatom 6:1, 6:0.

SAMO NE RUMUNIJA

Srbija će u aprilskom plej-autu moći da se sastane sa pobjednicima kontinentalnih zona, a to su Rumunija, Holandija, Brazil i Tajland. Daleko najteže rivalke bile bi Rumunke, sa Halep (10. na svijetu), Kirsteom (26), Nikulesku (54)...

(MONDO:Foto:TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC