• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraneš: Realno je bilo 2:2

Selektor Fed kup tima Srbije istakao je da se nadao da će njegov tim u Kanadi osvojiti dva boda na "drugoj tabli", ali...

Fed kup reprezentacija Srbije pretrpjela je poraz na gostovanju selekciji Kanade u Montrealu, u prvom kolu Svjetske grupe II. Domaći tim slavio je sa 3:1.

Ključne poene Kanađankama donijela je 19. igračica svijeta Eženi Bušar, koja je bila odlična u oba meča singla, dok su utješnu pobjedu Srbiji u dublu donijele debitantkinje Jovana Jakšić i Nina Stojanović, koje su bile bolje od Gabrijele Dabrovski i Šeron Fičman rezultatom 2:6, 6:3, 10:8.

"Eženi Bušar bila je nepremostiva prepreka na ovom duelu. Nije bila naša kalkulacija da je pobijedimo, već da možemo da uzmemo dva poena na drugoj tabli. Vesna Dolonc je bila blizu, ali nismo uspjeli. Realan rezultat bio bi 2:2, a onda bi u dublu bilo sve moguće. To smo i vidjeli da su naše dve mlade igračice uspjele da slave protiv njihovog najboljeg para", istakao je selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš.

On je dodao da su se Srpkinje, iako su igrale u oslabljenom sastavu (bez Ane Ivanović i povrijeđene Bojane Jovanovski), maksimalno potrudile na terenu.

"Zahvaljujem se djevojkama na profesionalnom odnosu koje su imali tokom prethodnih sedam dana. Dale su svoj maksimum da se što bolje pripreme za meč i to su i uspjele. Nama sada ostaje da se okrenemo narednom meču, što je neki naš realni cilj ove sezone, a to je opstanak u Svjetskoj grupi II Fed kupa".

Selektor Vraneš istakao je da je najbitnije da sve teniserke budu zdrave pred odlučujući meč u aprilu.

"Taj meč neće biti nimalo lak jer će nas čekati ozbiljni protivnici u plej-autu. Probaćemo da se što bolje pripremimo, a ono što uvijek ističem je da je najvažnije da sve djevojke budu zdrave. To nam nedostaje već dvije godine, od finala u Češkoj, 2012. A kada imaju probleme sa povredama, teško je i njima, a teško i reprezentaciji", dodao je Vraneš pred žrijeb u srijedu, u kojem će saznati ime protivnika u borbi za opstanak.

"Imaćemo dovoljno vremena da analiziramo igru rivala, da ga 'snimimo' i da se što bolje pripremimo za taj duel", napomenuo je selektor Fed kup tima Srbije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC