• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski tim ulazi u Formulu 1?

Vlasnik F1 Berni Eklston najavio učešće još dva tima naredne sezone u "najbržem cirkusu", od kojih bi jedan mogao da bude Stefan GP.

Berni Eklston, "alfa i omega" Formule 1, prije starta trke u Bahreinu izjavio je kako bi naredne sezone u "najbržem cirkusu" mogla da učestvuju dva nova tima.

Još u decembru su čelni ljudi Međunarodne automobilske federacije (FIA) potvrdili da su se mnogi timovi prijavili da postanu učesnici Formule 1, a Eklston je otkrio da se dogovorio sa Žanom Todom o proširenju spiska učesnika za narednu sezonu.

"Jedan tim sigurno će pristupi naredne sezone, i to će biti Stjuart Has rejsing tim, a velika je vjerovatnoća da će šansu dobiti još jedna ekipa. Ukoliko zaista žele da nastupe, mi ćemo im to omogućiti", rekao je Eklston.

Prema pisanju medija najozbiljniji kandidat za ulazak u F1 je ekipa Stefan GP, koju predvodi Kolin Kols, bivši čelnik Džordana, Midlenda, Hispanije, Fors Indije, sa sjedištem u Srbiji i Njemačkoj, tačnije u Beogradu i Kelnu.

Stefan GP, čiji je vlasnik Zoran Stefanović, srpski inženjer i biznismen, već je nekoliko puta aplicirao za ulazak u Formulu 1, ali nije prošao finalnu selekciju. Oni su i početkom ove sezone podnijeli zahtjev, a zvanična odluka o tome da li su i prihvaćeni od strane F1 prolongirana je, iako je trebalo da bude saopštena do kraja februara.

Sudeći prema Eklstonovim najavama, možda je srpski tim na pragu Formule 1.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Clive Mason)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC