• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpsko finale: Ani trofej, aplauzi i Jovani

Ana Ivanović lako izašla na kraj sa Jovanom Jakšić u meču za titulu turnira u Montereju - 6:2, 6:1. Najveći uspjeh u karijeri mlađe srpske teniserke.

U noći između nedelje i ponedeljka, u Meksiku je odigrano i prvo WTA finale u kojem su se sastale dve teniserke iz Srbije.

Ana Ivanović osvojila je titulu u Montereju pobjedom nad Jovanom Jakšić u dva seta i tako prigrlila drugi ovosezonski trofej, a ukupno 13. u karijeri.

Uprkos porazu, i mlađa teniserka ima razlog za zadovoljstvo. Turnir u Meksiku iskoristila je za afirmaciju i na njemu ostvarila rezultat karijere. Zahvaljujući plasmanu u finale, ući će među najboljih 100 igračica na WTA listi.

Jovana nije uspjela da ozbiljnije zaprijeti Ani i bar nagovijesti svoju pobjedu, iako je osvojila prvi gem na servis protivnice i u drugom povela 30:0. Trema je učinila svoje, pa je duplim greškama poklonila Ivanovićevoj gem i tako podstakla njenu seriju poena. Brzo je bilo 3:1, pa i 5:1 za Anu.

Za razliku od prvog seta, Jakšićeva u drugom nije znala kako da se suprotstavi, pa je već poslije tri gema gubila 0:3. Potom je osvojila gem i stvorila tri brejk prilike, ali nije iskoristila nijednu. Ana je povela 4:1 i bilo je jasno da će lako izvojevati pobjedu.

Ana je pobjedom osvojila 111.000 dolara, a Jovana 55.000.
(MONDO:Foto: Beta/AP/Lynne Sladky)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC