• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana i Jovana: Pobjeda Srbije

Pobjednica i poražena finalistkinja turnira u Montereju ističu da su uživale u meču i prvom duelu za titulu dvije Srpkinje u istoriji WTA turnira.

Ana Ivanović je osvojila je turnir u meksičkom gradu nakon što je u finalu pobijedila zemljakinju Jovanu Jakšić rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:1.


Meč u Montereju ostaće zabilježen u analima, jer je to bilo prvi put da dvije teniserke iz Srbije igraju u finalu jednog WTA turnira.

"Mislim da smo obe uživale u finalu - to je posebna stvar za našu zemlju jer su dvije Srpkinje igrale finale. Jovana je ove nedelje dobro igrala, mislim da je pred njom sjajna budućnost", rekla je Ivanovićeva poslije meča.

Ana je poslije samo sat vremena provedenih na terenu osvojila drugi turnir u sezoni, a 13. u karijeri. Ona je prethodno trijumfovala početkom januara u Oklendu i postala treća teniserka koja je ove sezone osvojila dva turnira, poslije Serene Vilijams i Li Na.

"Prošle godine sam u ranoj fazi turnira izgubila u Montereju, ali bilo mi je veoma zabavno, pa sam ove godine željela da se vratim i sjajno je što sam uspjela da osvojim trofej. Igrala sam teške mečeve ove nedelje, ali srećna sam što sam uspjela da ih dobijem, a ova titula mi je jedna od najomiljenijih", dodala je Ana, koja je napredovala za jedno mjesto na WTA listi i sada zauzima 12. mjesto.

Jovana Jakšić napravila je najveći uspjeh u karijeri.

"Osjećanja su mi pomiješana. Tužna sam što sam izgubila u finalu, ali nemam razloga da budem uznemirena jer je ovo bila sjajna nedelja za mene. O ovome sam sanjala, da igram u ovakvom finalu, protiv pravog šampiona i jedne od najboljih svjetskih teniserki. Teško je igrati protiv prijateljice, ali mislim da smo odigrale dobar meč. Ponosna sam na sebe, jer sam dala sve što mogu i nemam zbog čega da žalim", izjavila je Jakšićeva.

Mlada srpska teniserka je ulaskom u finale popravila za 31 poziciju plasman na listi najboljih teniserki svijeta i sada zauzima 106. mjesto, što je njen najbolji renking u karijeri.

"Ovo je istorija, velika stvar u Srbiji i obe smo ponosne, jer volimo da igramo za svoju zemlju. Zahvalna sam navijačima u Srbiji što su ostali budni i gledali meč", dodala je 20-godišnja reprezentativka Srbije.
(MONDO/Beta:Foto: /twitter.com/AnaIvanovic)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC