• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Veliki povratak Italijana

"Azuri" izborili plasman u polufinale Svjetske grupe poslije 16 godina, tijesnom pobedom nad Britancima (3:2) i za finale igraće protiv Švajcarske.

Branilac trofeja u Dejvis kup takmičenju, selekcija Češke, lagano je prebrodila četvrtfinalnu prepreku protiv Japana.

Radek Štepanek i Lukaš Rosol su usred Tokija do nogu potukli domaću tenisku reprezentaciju (5:0) i lagano izborili plasman u polufinale.

Tamo će polovinom septembra odmjeriti snage sa selekcijom Francuske, koja je u mnogo drmatičnijem meču pobijedila Njemačku u Nansiju. Zapravo, Francuzi su napravili veliki preokret poslije zaostatka od 0:2, nakon prvog dana, ali su Žilijen Beneto i Mikael Ljodra u dublu, a zatim Žo Vilfred Conga i Gael Monfis u singlu donijeli tri odlučujuća boda.

Žestoki okršaj viđen je i u dva preostala četvrtfinala. Italijani su zahvaljujući pobjedama u nedelju u pojedinačnoj konkurenciji napravili prevagu nad Velikom Britanijom i prvi put poslije 16 godina pauze dokopali se plasmana među četiri najbolje selekcije u Svjetskoj grupi.

Endi Marej je trijumfom u singlu, a zatim i u paru sa Kolinom Flemingom donio Britancima prednost poslije drugog dana takmičenja u Napulju, ali su Fabio Fonjini i Andreas Sepi zatim odigrali bez greške i obezbijedili Italijanima 11. pobjedu u njihovih 12 posljednjih međusobnih susreta.

"Dugo smo čekali na ulazak u polufinale i veoma smo zadovoljni što smo uspjeli to da uradimo. Ovo je zaista velika pobjeda. Posljednji dan morali smo da odigramo dva teška meča i moji igrači ne samo da uspjeli u tome, nego su osvojili šest gemova, što je teško za povjerovati", izjavio je Korado Barazuti, selektor Italija, koja je posljednji put u polufinalu nastupala 1998. godine.

Italijani će za ulazak u finale morati da odmjere snage sa Švajcarskom, koja je bila "za dlaku" bolja od žilavog Kazahstana (3:2). Rodžer Federer, koji je i poslije duela sa Srbijom početkom februara rekao da će igrati i protiv Kazahstana u Ženevi, ispunio je obećanje što se pokazalo kao pravi potez. Sa dvije pobjede u singlu, teniser sa najviše osvojenih trofeja na grend slemovima, obezbijedio je Švajcarskoj polufinale.

Polufinalni dueli Svjetske grupe Dejvis kupa Francuska - Češka i Švajcarska - Italija na programu su od 12. do 14. septembra.

REZULTATI

Italija - Velika Britanija 3:2

Fonjini - Vard 3:1, Sepi - Marej 0:3, Boleli/Fonjini - Fleming/Marej 1:3, Fonjini - Marej 3:0, Sepi - Vard 3:0

Švajcarska - Kazahstan 3:2

Vavrinka - Golubjev 1:3, Federer - Kukuškin 3:0, Federer/Vavrinka - Golubjev/Nedojvezov 1:3, Vavrinka - Kukuškin 3:1, Federer - Golubjev 3:0

Japan - Češka 0:5

Ito - Štepanek 1:3, Daniel - Rosol 2:3, Ito/Učijama - Rosol/Štepanek 0:3, Učijama - Rosol 1:2, Daniel - Veseli 0:2

Francuska - Njemačka 3:2

Beneto - Kamke 0:3, Conga - Gojovčik 2:3, Beneto/Ljodra - Begeman/Kamke 3:1, Conga - Kamke 3:0, Monfis - Gojovčik 3:0
8MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Clive Brunskill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC