• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Ana predvodi Srpkinje u Bukureštu

Selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš imenovao četiri igračice koje će se suprotstaviti Rumunkama u meču plej-ofa Svjetske grupe II Fed kupa.

Dejan Vraneš napravio je izvjesne promjene u ekipi uoči duela sa selekcijom Rumunije u meču za opstanak u Svjetskoj grupi II.

Poslije duže vremena u timu će se vratiti Ana Ivanović, 12. igračica svijeta, a osim nje za duel u Bukureštu, 19. i 20. aprila, pozvane su i Bojana Jovanovski, trenutno 39. na WTA listi, sve bolja mlada Jovana Jakšić, koja je trenutno na 106. mjestu i juniorka Nina Stojanović, koja na ITF listi zauzima 46. poziciju.

Ivanovićeva će se tako vratiti u nacionalni tim poslije godinu dana pauze, budući da joj je posljednji nastup bio prošlog aprila protiv Njemačke u Štutgartu, na meču za opstanak u Svjetskoj grupi I.

U odnosu na posljednji duel srpskog tima, protiv Kanade u Montrealu početkom februara, u timu neće biti Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić, ali se vraća Bojana Jovanovski koja je imala probleme sa povredom.

Selektor domaćeg tima Alina Sersel Teksor računa na najbolji sastav protiv Srbije - Simonu Halep, petu igračicu svijeta, Soranu Kirsteu (27. na WTA listi), Moniku Nikolesku, koja je trenutno 78. teniserka na planeti i Irinu Kameliju Begu, koja je na 119. poziciji.

Rumunska selektorka opredijelila se za isti sastav ekipe koja je obezbijedila trijumf u baraž meču Evro-afričke zone protiv Ukrajine početkom februara i izborila meč plej-ofa za Svjetsku grupu II.

Žrijeb za meč u Bukureštu zakazan je za 18. april, a sve do sat vremena prije njegovog početka selektori imaju pravo da izvrše dvije izmjene.

Pobjednik meča Rumunija - Srbija izboriće naredne sezone opstanak u Svjetskoj grupi II, dok će poraženi tim igrati u prvoj grupi Evro-afričke zone.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC