• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Marković: Nismo željeli Bjelorusiju

Selektor rukometne reprezentacije BiH nije baš zadovoljan žrijebom kvalifikacionih grupa za EP 2016. "Nismo željeli Bjelorusiju".

Žrijeb u Varšavi odredio je da u grupi 2 igraju Danska, Bjelorusija, Litvanija i selekcija BiH koja je pravo učešće u kvalifikacijama stekla dvotrukom pobjedom protiv Grčke u dvomeču pretkola kvalifikacija.

"Danska je s nama u grupi kao favorit, a nisam zadovoljan što smo dobili reprezentaciju Bjelorusije koja ima odličnog trenera i radi se o vrlo dobroj reprezentaciji. S druge strane i mi rastemo kao reprezentacija tako da će biti borbe od prvog do zadnjeg susreta", izjavio je za MONDO selektor BiH Dragan Marković.

Na prvi pogled čini se da je BiH imala sreće prilikom žrijeba jer izbjegla Island, Makedoniju, Rusiju, Švedsku i Norvešku koje je mogla dobiti iz drugog šešira, ali Marković ističe da i nije baš tako.

"Bjelorusija ipak nije željeni protivnik tako da nismo imali baš neke sreće, ali nismo imali priliku da biramo tako da šta je tu je".

Prije kvalifikacija za EP, slijedi jedan od najvažnijih okršaja selekcije BiH u istoriji, dvomeč plej-ofa za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, protiv selekcije Islanda.

"Mi smo fokusirani sada na utakmicu sa Islandom, ne razmišljamo o kvalifikacijama, ni ja ni ekipa, puna koncentracija je na Island i idemo na to da napravimo najveći uspjeh u istoriji rukometa u BiH", poručio je Marković.

(G. Arbutina – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC