• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" zadovoljni žrijebom

U taboru reprezentacije Srbije smatraju da su "orlovi" dobili rivale po mjeri i da plasman na Evropsko prvenstvo ne bi trebalo da dođe u pitanje.

Na žrijebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvoza muškarce koje će se 2016. godine održati u Poljskoj, seniorska reprezentacija Srbije svrstana je u grupu 4, zajedno sa reprezentacijama Islanda, Crne Gore i Izraela.

Prethodno je Evropska rukometna federacija Srbiju stavila u prvi šešir, sa selekcijama Danske, Španije, Hrvatske, Francuske, Mađarske i Slovenije, što je pokazatelj da se Srbija visoko kotira u Evropi.

Selektor "orlova" Vladan Matić optimistički gleda na naredne duele.

"Veoma zanimljiva grupa. Prevashodno jer reprezentacije Izraela i Crne Gore vode naši stručnjaci, Dragan Đukić i Ljuba Obradović. Za njih će to verovatno biti dodatan motiv i potrudiće se da odigraju dobre utakmice. Mi ćemo se dobro pripremiti, kako bismo što bolje igrali i ostvarili što bolji rezultat, i kako bismo se plasirali na Evropsko prvenstvo. Selekcija Izraela je u samom vrhu Evropskog rukometa, ali mi važimo za ozbiljnog favorita i to ćemo pokazati. Biće neugodno na gostovanjima, ali ipak ćemo se kvalitetno pripremiti i uspešno prebroditi kvalifikacije".

Kapiten Mormir Ilić je zadovoljan žrijebom.

"Možemo biti zadovoljni žrijebom, sa svim reprezentacijama iz grupe možemo da se nosimo. Rezultat na kraju, zavisi samo od nas, kako budemo igrali i kako se budemo odnosili prema državnom grbu. Sve reprezentacije su jako dobre, znam da je Izrael dosta namučio Njemačku, ali opet kažem sve zavisi od naše igre".

I Žarko Šešum misli da je Srbija dobro prošla na žrijebu.

"Imamo dobre šanse da se nađemo među dvije najbolje reprezentacije u grupi i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako, jer svi igraju rukomet i idu na pobjedu. Dosta zavisi od rasporeda, daleke su destinacije, treba dobro da se pokažemo, odigramo kvalitetno i to nam je cilj".

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo održaće se od oktobra do juna 2015.godine, a po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija pridružiće se selekciji Poljske na EP.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC