• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUTOMOBILIZAM: Borković jurcao i "čukao"!

Srpski automobilista Dušan Borković debitovao je u WTCC šampionatu, osvojivši peto mjesto u prvoj trci sezone u Maroku.

Srbija je upisana na automobilsku mapu svijeta. Zahvaljujući Dušanu Borkoviću i njegovom timu, srpski automobilizam ima predstavnika u svjetskoj trkačkoj klasi.

U prvoj trci u sezoni WTCC turing automobila u Marakešu (Maroko), Borković je osvojio peto mjesto, odnosno zadržao je peto mjesto sa kojeg je i startovao.

Kao i svaki debitant, Borković je malo nespretnije startovao, dozvolivši Portugalcu Tijagu Monteiru da mu se "ubaci" ispred. Ipak, Borković je jurio Portugalca u narednih nekoliko krugova, stalno mu je bio na repu, disao mu za vratom, da bi ga u petom krugu i pretekao. Doduše, prethodno ga je malo "čuknuo" otpozadi, a sa Portugalčevog automobila je otpao branik.

Sudije su, ipak, odlučile da ne kazne Borkovića zbog tog incidenta.

Dušan je suvereno držao petu poziciju i pokušao je da pojuri za vodećom četvorkom, ali je zaostatak bio isuviše veliki. U svakom slučaju, sjajan debi Dušana Borkovića. Osvojio je prvih 10 bodova, plus jedan iz kvalifikacija - ukupno 11.

"Sve je bilo fer. Probao sam da ga obiđem, on me je blokirao. Bio sam brži od njega. Sve je to dio trka! Srećan sam zbog rezultata"
, tvitnuo je Duca u pauzi između dvije trke.

Sitroen, koji ima apsolutno najblji i najspremniji automobil, pokazao je da bi ova sezona mogla da bude dosadna. Tri sitroenova automobila - Hoze Marija Lopez, Sebastijan Leb i Ivan Miler - dominirala su na uličnoj trci u Marakešu i izgledalo je kao da oni voze neku drugu trku.

Iza njih došao je Tom Čilton.

Druga trka počela je sudaranjem Toma Koronela i Marokanca Mehdija Benanija. Koronelov automobil je potpuno uništen. Kolateralna šteta u cijelom tom karambolu bio je četvorostruki prvak u WTCC-u Ivan Miler. Potom je legendarni Sebastijan Leb, lagano pretekao Benanija i preuzeo lidersku poziciju. Iza njega je bio drugi Sitroenov vozač Hoze Marija Lopez, koji je bez problema pretekao konkurente koji su bili ispred njega.

Njih dvojica su i u drugoj trci pokazali apsolutnu dominaciju Sitroena, koji preti da "ubije" svo uzbuđenje u ovoj sezoni.

Dušan Borković je bio šesti u drugoj trci, ali je odjednom stao. Iz njegovog automobila "Ševrolet Kruz" počeo je da kulja dim i on je brže-bolje zakočio i izašao iz automobila.

"Ne znam šta se dogodilo, bilo je sve u redu, a onda sam vidio i osjetio dim... Nema veze, pokazao sam potencijal, biće još trka", rekao je Borković novinarki Eurosporta na stazi.

Ona mu je rekla: "Biće bolje, volimo te".

Duca joj je uzvratio: "Volim i ja vas".

Višestruki prvak u reliju, Francuz Sebastijan Leb na kraju je slavio prvu pobjedu u WTCC šampionatu. Drugi Sitroenov vozač, Lopez bio je drugi u drugoj trci, a treći Francuz Igo Valente u "Sevrtolet Kruzu", odnosno timu RML.

- POREDAK TRKE 1 -

1. Hoze Marija Lopez (Sitroen)
2. Sebastijan Leb (Sitroen)
3. Ivan Miler (Sitroen)
4. Tom Čilton (Ševrolet RML Kruz)
5. Dušan Borković (Ševrolet RML Kruz)

- POREDAK TRKE 2 -

1. Sebastijan Leb (Sitroen)
2. Hoze Marija Lopez (Sitroen)
3. Igo Valente (Ševrolet RML Kruz)
4. Tom Čilton (Ševrolet RML Kruz)
5. Mehdi Benani (Honda)


(MONDO, Foto: PR tim Dušana Borkovića)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC