• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Srpkinje rovite u borbu za opstanak

Ana Ivanović i Jovana Jakšić zbog povreda kasne u Bukurešt, na meč protiv Rumunije.

Reprezentacija Srbije predstojećeg vikenda će imati težak zadatak da kao gost savlada odlične Rumunke i opstane u Drugoj svjetskoj grupi Fed kupa.

Rumunija je ekipa koja je u posljednjih godinu-dvije mnogo napredovala. Dovoljno je reći da je Simona Halep trenutno peta na WTA listi, a Sorana Kirstea među 30 najboljih i da su silno motivisane da iz Evro-afričke grupe odu tamo gdje im je po kvalitetu i mjesto.

Za razliku od februarskog duela sa Kanadom, srpski tim biće jači za Anu Ivanović, koja nakon povlačenja Jelene Janković mora da bude lider reprezentacije.

Međutim, Anino fizičko stanje nije idealno, kao ni Jovane Jakšić, koja je plasmanom u finale turnira u Montereju nagovijestila da će 2014. biti "njena" godina.

"Zbog povrede leđa koju vuče od ranije, Ana će odraditi još nekoliko terapija u Beogradu. Isto važi za Jovanu, koja je u Katovicama prošle nedjelje povrijedila primicač. Mislim da ćemo biti u kompletnom sastavu do srijede, ili najkasnije do četvrtka", rekao je za "Žurnal" selektor Dejan Vraneš.

On u ponedjeljak kreće za Bukurešt sa Bojanom Jovanovski (takođe propustila gostovanje u Kanadi) i juniorkom Ninom Stojanović, kao i članovima stručnog štaba.

Vraneš ističe da uprkos većem individualnom "renkingu" Rumunki Srbija nije bez šansi da izbori opstanak.

"Halep je imala problema sa povredom, a Kirstea zna da odigra promjenljivo. Ako pružimo maksimum, ako budemo koncentrisani na mečeve i ako budemo imali bar malo sreće, možemo da ostanemo u Drugoj svjetskoj grupi".

Ostale parove plej-ofa čine Holandija - Japan, Švedska - Tajland i Brazil - Švajcarska.

U borbama za titulu sastaće se Češka - Italija i Australija - Njemačka, dok će za mjesto u Prvoj svjetskoj grupi 2015. igrati Rusija - Argentina, Kanada - Slovačka, SAD - Francuska i Španija - Poljska.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC