• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MK: Novak se zagrijavao protiv Montanjesa

Srpski as na startu takmičenja u Monte Karlu ostvario ubjedljivu pobjedu (6:1, 6:0) i poslije samo 45 minuta igre izborio plasman u treće kolo.

Novak Đoković uspješno je krenuo u odbranu krune na turniru u Monte Karlu.

Srpski teniser je u drugoj rundi takmičenja savladao Španca Alberta Montanjesa sa 2:0, rezultatom 6:1, 6:0, i izborio plasman u treće kolo poslije 45 minuta igre.

Iako se činilo da je Montanjes odlučnije ušao u meč i stvorio bolje prilike, Đoković je bio taj koji je u potpunosti iskoristio šanse i prvi stigao do vođstva.

Španac, 57. igrač svijeta, imao je u trećem gemu čak tri prilike za brejk, ali ih nije uspješno realizovao i odmah nakon toga uslijedila je kazna - i to žestoka, jer je Novak dobio i naredna četiri gema u nizu i tada već riješio meč.

Već u narednom gemu oduzeo je protivniku servis, a zatim je i potvrdio brejk nakon čega je stigao do prednosti od 4:1. Ta mini serija "dala mu je krila", pa je nastavio u istom ritmu i poslije 26 minuta vodio je sa 1:0 u setovima.

Podatak da je u prvom dijelu igre imao 13 vinera, a njegov rival samo jedan najbolji je pokazatelj da je drugi teniser svijeta imao potpunu dominaciju na terenu.

Montanjes, koji je do glavnog žrijeba turnira u Monte Karlu stigao kroz kvalifikacije, probao je u nastavku da promijeni ritam i izbaci favorizovanog protivnika "iz igre", ali su to samo ostale puste želje za Španca.

Novak je, kako je meć odmicao, igrao sve bolje, o čemu svjedoči i to da je taj period igre dobio "sa nulom" i vezao ukupno 11 gemova, a Španac je osvojio tek pet poena u cijelom drugom setu.

Montanjesu je to bio šesti poraz u isto toliko duela protiv Đokovića.

Sezona šljake je tek počela, ali ako je suditi po meču sa Montanjesom, od Novaka ove sezone možemo mnogo toga da očekujemo.

Novakov naredni protivnik biće pobjednik duela Kevin Anderson - Gael Monfis i Pablo Kueno Gusta - Ivan Dodik.

Đoković je 2013. prvi put u karijeri osvoji turnir Masters serije u Monaku, nakon što je poslije osam godina sa trona skinuo rekordera Rafaela Nadala.

Ove godine je, poslije ne baš sjajnog početka, osvojio dvije titule, takođe na turnirima Masters serije, u Majamiju i Indijan Velsu.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Mark Kolbe)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC