• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Rumunke povele protiv Srbije

Sorana Kirstea u prvom meču borbe za opstanak u Svjetskoj grupi II Fed kupa protiv Srbije, poslije preokreta, pobijedila Anu Ivanović (3:6, 6:1, 6:2).

Ana Ivanović žestoko se borila protiv Sorane Kirstee u prvom meču baraža za ostanak u Svjetskoj grupi II Fed kupa u Bukureštu, ali je uprkos tome pretrpjela poraz.

Ona je, poslije preokreta, izgubila od Sorane Kirstee rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:2.

A krenula je dobro...

Ana je, uprkos tome što je zbog povrede leđa kasnila u Bukurešt, odmah preuzela inicijativu i povela 3:0. Kirstea je uspjela da se približi, vrati jedan brejk (2:3), ali je Ivanovićeva odmah nakon toga opet oduzela protivnici servis i stigla do visokog vođstva (5:2).

Najbolja srpska teniserka jedino se u finišu seta, kada je trebalo da "stavi tačku na i" i uspješno ga okonča, malo mučila pa je poslije pet spasenih brejk lopti i tri prokockane set lopte dobila prvi dio igre.

Ipak, Kirstea je u nastavku žestoko uzvratila. Revanširala se Ani na isti način i povela sa visokih 4:0. Ipak, Ivanovićeva je nakon toga uspjela da se trgne, napravila je brejk (1:4), ali je Rumunka odmah odgovorila na isti način i opet joj oduzela servis (1:5). To joj je dalo krila, pa je uz pomoć podrške sa trbina Arenale arene, iskoristila prvu priliku da stigne do izjednačenja u setovima.

Podatak da Ana u drugom setu nije osvojila nijedan gem na svoj servis, kao i da je Kirstea imala čak 12 vinera, a Ivanovićeva nijedan, dovoljno govore da se Rumunka zaista probudila u nastavku meča i učinila duel i te kako zanimljivim.

Ana je probala brzo da poništi lošu igru iz drugog seta, pa je žestoko zapela na startu odlučujeg trećeg seta. To je dalo rezultate, jer je odmah oduzela servis protivnici - 2:0.

Ipak, uporna Kirstea nije mnogo bila uzbuđena zbog toga. Nastavila je sa agresivnom igrom, žestoko se rastrčala, ali i klizala po terenu i to se isplatilo. Odmah je napravila ribrejk, a zatim je i dobila gem na svoj servis, pa je posle 15 minuta stigla poravnala rezultat - 2:2.

To je osokolilo 27. igračicu sa WTA liste, koja je zatim uspjela u potpunosti da zaustavi Ivanovićevu. Rumunka je produžila seriju i osvojila ukupno šest gemova u nizu, obezbijedivši poslije sat i 45 minuta prvi bod svom timu u duelu za opstanak u elitnom takmičenju Fed kupa.

U drugom meču dana sastaće se najbolja rumunska igračica Simona Halep i Bojana Jovanovski.

Pobjednik meča Rumunija - Srbija naredne godine izboriće opstanak u Svjetskoj grupi II, dok će poraženi tim nastupati u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC