• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Stanislas čeka!

Stanislas Vavrnika prvi je finalista Mastersa u Monte Karlu, poslije pobjede nad Davidom Fererom. Rival će mu biti Đoković ili Federer.

Stanislav Vavrinka je u finalu i čeka rivala!

Švajcarac je u prvom terminu za polufinale, u subotu, eliminisao Španca Davida Ferera, koji se izgleda "ispucao" dan ranije, kada je poslao kući najtrofejnijeg tenisera turnira u Monte Karlu, Rafaela Nadala.

Prvi set glatko, drugi na mišiće: (3) Vavrinka - (6) Ferer 6:1, 7:6 (7:3). Duel je trajao tačno sat i po vremena i riješen je u taj-brejku, u kojem je Švajcaraca poveo 4:0 i potom prilično lako zadržao stečenu prednost.

Prije toga, u drugom setu, publika je na Centralnom terenu vidjela samo jednu brejk loptu, u prvom gemu, kada je servirao Ferer. Prvi set suvišno je komentarisati, jer je Vavrinka bio apsolutno dominantan, baš kao u prethodne dvije pobjede na turniru, protiv Marina Čilića i Miloša Raonića.

Između, trebalo je da se sastane sa Nikolasom Almagrom, ali tog meča nije bilo.

Vavrinka je plasmanom u finale osigurao 269.150 evra i 600 bodova, a titulom bi došao do 549.000 evra i 1.000 poena. Prošle sezone, eliminisan je u četvrtfinalu od Žoa-Vilfreda Conge, tako da će sigurno biti u plusu kada su bodovi u pitanju.

Za protivnika će imati ili branioca titule Đokovića ili zemljaka Federera. Protiv obojice ima jako, jako loš skor, ali ni današnji "Sten" nije onaj teniser iz prethodnih sezona kada su se gomilali porazi od najboljih na svijetu.

Protiv Đokovića, Vavrinka ima skor 3:15, s tim da je u januaru, u četvrtfinalu Australijan Opena, uspio da prekine niz od 14 uzastopnih poraza od srpskog asa i kasnije senzacionalno osvoji prvi gren slem u karijeri. Bio bi to njihov prvi duel od Melburna i svakako motiv za Đokovića da se djelimično revanšira.

U suprotnom, Vavrinka bi igrao sa Federerom s kojim ima 1:13 i 11 poraza u nizu. Starijeg, trofejnijeg i poznatijeg zemljaka nije pobijedio od 2009. godine.

Što se duela sa Fererom tiče, trenutno je 6:8 u korist Španca.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC