• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer i povreda jači od Đokovića!

Sa povredom podlaktice desne ruke, Đoković nije uspio da odbrani titulu u Monte Karlu.

Teniski klasik bio je zakazan, ali je izostao na Centralnom terenu u Monte Karlu.

Ljubitelji tenisa širom svijeta i onih nekoliko hiljada srećnika na tribinama, bili su uskraćeni prave, ravnopravne borbe u polufinalu prvog od tri Mastersa na šljaci, koji prethode Rolan Garosu:

(2) Novak Đoković - (4) Rodžer Federer 5:7, 2:6!

To znači da od danas Đoković i Rafael Nadal nisu više vlasnici SVIH Masters titula, kao i da će u nedelju u 15 časova, za trofej i bogatu novčanu nagradu igrati Švajcarci, Federer i Stanislas Vavrinka.

Đoković nije ostao samo bez titule, već i bez 640 ATP poena. Branio je titulu, a stigao do polufinala i odbranio samo 360.

Takođe, najbolji srpski sportista ni drugi put u karijeri nije uspio da dobije meč u kojem je imao priliku da se izjednači po broju pobjeda u duelima sa najtrofejnijim svih vremena. U polufinalu Dubaija imao je priliku da izjednači na 16:16, a danas na 17:17.

Možda bi se to i dogodilo da Đoković nije zaradio povredu podlaktice ruke kojom udara lopticu tokom turnira koji je počeo maestralno i prvi i drugi meč završavao za manje od sat vremena. Novak je imao dvije set lopte pri rezultatu 5:4 u prvom setu, kada je Federer odigrao sjajan poen, a onda pogodio prvi servis i prizvao viner u narednom udarcu.

Kada je to propustio, Đoković je izgubio svoj servis gem poslije vođstva od 40:0, a potom i meč.

Svima koji su gledali bilo je jasno da poslije gubitka prvog seta nema snage, ni energije u Novakovoj povrijeđenoj ruci za novi veliki preokret u duelima sa Švajcarcem. Tri od četiri njihova meča pre Monte Karla dobijao je teniser koji je gubio prvi set...

PRVI SET:

Đoković je imao dvije vezane set lopte pri rezultatu 5:4 i nije ih iskoristio, a potom je doživio brejk u 11. gemu iako je imao 40:0! Servirajući za set, Švajcarac je posao završio asom za vođstvo od 1:0.

Do rezultat 4:4 nije bilo brejk lopti, ali je bilo mnogo lijepih poena. Prvi je do šanse za brejk stigao Švajcarac, uzvratio mu Đoković u narednom gemu, ali je presudan bio onaj pri rezultatu 5:5, kada je Federer "na djus" dobio najljepši poen na meču i potom isforsirao Đokovićevu grešku za 6:5.

U prvom polufinalu, Švajcarac Stanislas Vavrinka pobijedio je Španca Davida Ferera i potom saznao ime rivala, protiv kojeg ima 11 uzastopnih poraza i samo jednu pobjedu u karijeri, davne 2009. godine.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC