• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borković osmi u kvalifikacijama

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je osmo mjesto u kvalifikacijama za drugi trkački vikend u WTCC na stazi Pol Rikar.

Srpski pilot Dušan Borković, koji vozi za NIS Petrol by Campos Racing tim, u nedjelju će (13.15) startovati sa osme pozicije u prvoj trci, dok će u drugoj (17.15) krenuti s trećeg mjesta, s obzirom na to da propozicije takmičenja predviđaju obrnuti poredak prve desetorice iz kvalifikacija.

Borković je prvi dio kvalifikacija završio na 11. mjestu, krugom izvezenim pred sam kraj te sesije, dok je nešto bolje vrijeme ostvario u drugoj dionici, ali mu to nije bilo dovoljno da izbori i finalnu rundu kvalifikacija i automatski stekne priliku da osvoji bodove uoči trke.

"Nisam baš skroz zadovoljan, nije prošlo kako sam očekivao. Osmo mjesto nije loše, ali su poslije Maroka porasli apetiti, pa sam se nadao da ću opet biti u prvih pet. Istina, bio sam jako blizu tog petog mjesta, na svega dvije ili tri desetinke", kaže Borković.

Dušan poslije prvog vikenda u Maroku ima devet osvojenih bodova i zauzima osmo mjesto u generalnom plasmanu najjače klase TC1.

"Na testovima smo imali bolje vrijeme, pa je očigledno da još nismo uspjeli da napravimo najbolji set-up automobila, ali ono što je dobro je da ću u drugoj trci startovati s treće pozicije. Biće teško zadržati se jer su iza mene veoma brzi Sitroeni koji će željeti da dođu na prva tri mjesta. Ipak na meni je da donesem ekipi nove bodove, učim što više i postižem što bolje rezultate u nastavku šampionata", poručio je Borković poslije kvalifikacija.

Obje trke biće direktno prenošene na Eurosportu, dok će ih RTS emitovati u odloženom prenosu.

(MONDO, Foto: NIS Petrol Racing Team)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC