• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najpoznatije uvo svijeta sporta danas!

Pravoslavac, kultni bokserski šampion Ivander Holifild, pristao je da ispozira i pokaže uvo čiji je dio 1997. završio u "čeljustima" Majka Tajsona!

Pravoslavac, kultni bokserski šampion Ivander Holifild, pristao je da ispozira i pokaže uvo čiji je dio 1997. završio u "čeljustima" Majka Tajsona!

I oni koji ne prate boks, tu plemenitu vještinu, vjerovatno znaju mnogo toga o Ivanderu Holifildu...

Da je 1984. godine na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu osvojio zlato i tako ušao u profi vode, a da je kasnije postao jedini bokser koji je u kraljevskoj, teškoj kategoriji, četiri puta postajao svjetski šampion (1990, 1993, 1996, 2000).

Da je u karijeri dva puta pobijedio Majka Tajsona i da ga je to koštalo dijela uveta. Da je pored Tajsona, pobjeđivao i ostale velike šampione svog vremena, posljednju zlatnu generaciju koju je imao američki boks, bar kada su teškaši u pitanju: Džorda Formana, Larija Holmsa, Ridika Bouva, Majka Murera, Džona Ruiza, Majkla Douksa, Hasima Rahmana...

Ono što možda niste znali o Holifildu, jednom od sportista koji su nosili olimpijski plamen u Atlanti 1996. godine, je da je on pravoslavac.

E, taj tamnoputi pravoslavac rođen 19. oktobra 1962. godine, koji je kasnije dobio nadimke "The Real Deal" i "The Warrior", pojavio se prethodne noći na "Tribeka filmskom festivalu" (došao je i Tajson) i, na crvenom tepihu, pristao fotoreporterima da ispozira i pokaže kako danas, 17 godina kasnije, izgleda najpoznatije uvo svijeta sporta.

Rana koju je Holifild zadobio 28. juna 1997. godine u jednom od najbizarnijih mečeva svih vremena, zarasla je, ali je i dalje vidljiva okom.



Tada je, na zaprepašćenje cijele planete, Majk "Gvozdeni" Tajson, odgrizao dio uveta Holifildu i bukvalno ispljunuo meso na pod ringa, a sudija odlučio da prekine borbu.

Tajsonu je to zapravio bio drugi put da je ujeo Holifilda za uvo te večeri, s tim da je borba na insistiranje Holifildovog tima nastavljena nakon što se to prvi put dogodilo. Isprva, Tajson nije uspio da "odgrize" dio uveta rivalu, već mu je samo napravio ranu.

Svi su bili svjedoci da je Holifid tada propisno tukao Tajsona i da je na putu da ga pošalje u nesvijest, što očigledno "Gvozdeni" nije želio sebi da dozvoli, pa je iz drugog puta zagrizao još jače i isforsirao prekid meča.

Podsjetite se (ili pogledajte prvi put u životu) kako je to izgledalo...VIDEO

(MONDO, Foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC