• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena i Ana "jedva čekaju" da dođu Ruskinje

"Ana i ja smo ih sve pobjeđivale", kaže Jelena Janković. "Već sada jedva čekam da počne meč u Beogradu", poručuje Ana Ivanović.

 Jelena i Ana "jedva čekaju" da dođu Ruskinje  Izvor: MONDO

OK, svi se slažu da srpska FED kup reprezentacija nije imala sreće prilikom žrijeba za 1. kolo Svjetske A grupe, ali nema ko nije srećan što će taj duel biti odigran 6. i 7. februara 2010. godine - u Beogradu!

To je u srijedu, poslije žreba u Parizu, izmamilo osmjehe na licima Jelene Janković i Ane Ivanović, iako su obe svjesne da bi na debiju u elitnoj diviziji bilo lakše da su dobili Italiju, Češku, pa čak i SAD, jer sestre Vilijams ne nastupaju (bar ne redovno) za reprezentaciju.

Ali, šta je - tu je...

"Rusija je najteži mogući žrijeb, koji smo mogli da dobijemo, ali ipak smo imali i sreće, jer igramo kod kuće. Da je bilo suprotno, da smo izvukli gostovanje u Moskvi, to bi bilo katastrofalno, jer se ovaj meč igra odmah nakon Otvorenog prevenstva Australije i sa temepraturnih "plus 30", došle bismo na "minus 30" u rusku prijestonicu, sa otvorenog - u halu", kaže Jelena Janković.

"Ovako, kod kuće je u svakom smislu toplije, što zbog atmosfere, domaće publike, ali i zbog toga što su naše zime blaže. U Beogradu je sve ljepše", dodala je Džej-Džej, koja je zajedno sa Anom Ivanović isprašila sve rivalke na putu u Svjetsku A grupu ove sezone.

Ana se slaže da žrijeb nije bio povoljan, ali i da je ishod žrijeba najava nečeg jako uzbudljivog.

"Biće ovo jako uzbudljiv meč. Rusija je, sigurno, najjači tim koji smo mogli da izvučemo, ali zaista sam srećna što ćemo igrati kod kuće. Definitivno, nismo imali lak žrijeb, ali svakako da će duel biti izuzetno zanimljiv", rekla je Beograđanka.

Ove sezone je prvo pao Japan u Areni, a potom Španija u Ljeidi.

Ipak, duel sa Rusijom biće znatno teži od svih dosadašnjih.

"Rusija je jak tim, koji ima veliki izbor igračica, ali sa svakom od njih smo Ana i ja igrale, svaku smo pobijeđivale i samo da nas zdravlje posluži, vjerujem da Beogradu i Srbiji možemo još jednom da priredimo veliku radost i spektakl za istoriju", poručila je Jelena.

U najjačem sastavu, sa Anom i Jelenom u timu, što je jedina želja selektora Dejana Vraneša, Srbija će imati publiku kao veliki adut.

"Igraćemo pred velikim brojem naših navijača i sigurna sam da će atmosfera biti izvanredna. Već sada jedva čekam da počne meč u Beogradu", rekla je Ana Ivanović.

Ukoliko srpske djevojke pobede Rusiju, u polufinalu će se sastati sa pobjednikom duela Francuska - SAD.

Ostala dva četvrfinala čine Italija - Ukrajina i Češka - Njemačka i već na prvi pogled vidi se koji je  do "kostura" znatno konkurentniji.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC