• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi hoće Olimpijadu... ali ne i Slovenci

I dok mnoge države svijeta pokušavaju da dobiju domaćinstvo Olimpijskih igara, Slovenija je jasno rekla da ne želi da organizuje ZOI.

 Svi hoće Olimpijadu... ali ne i Slovenci Izvor: MONDO

Izvršni odbor Slovenačkog olimpijskog komiteta (SOK), na sjednici u Ljubljani, nije prihvatio prijedlog Bleda da se ovaj grad, zajedno sa Gorenjskom, kandiduje za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2018. godine.

Odbor smatra da Bled ne ispunjava uslove da se kandiduje za organizatora ZOI, pošto nema podršku države i SOK, kako to predviđaju pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Od 19 članova Izvršnog odbora SOK Bledu je izostavilo svoje podrške čak 12 zvaničnika, među kojima i predsjednik Janez Kocijančič.

"Bled je značajan turistički centar Slovenije, a izgradnja sportskih objekata i infrastrukture za potrebe zimske Olimpijade poremetila bi ekološku ravnotežu u tom dijelu zemlje", istaknuto je na sjednici.

Problem predstavlja i novac, jer je prema ocjeni članova SOK, u sadašnjoj ekonomskoj situaciji teško obezbijediti 2,7 milijardi evra, koliko bi stajali novi objekti.

Sljedeće Zimske olimpijske igre održaće se 2010. u kanadskom gradu Vankuveru, a zatim, 2014. godine, u ruskom Sočiju. Slovenci namjeravaju da 2013. organizuju zimsku Univerzijadu u Mariboru.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC