• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Pritisak je sve veći

Švajcarac je priznao da što je bliži osvajanju jedinog trofeja koji mu nedostaje, svaki dan osjeća sve veći pritisak na Rolan Garosu.

 Federer: Pritisak je sve veći Izvor: MONDO

Rodžer Federer je pobjedom nad Francuzom Gaelom Monfisom u četvrtfinalu Rolan Garosa stigao na dva koraka od osvajanja jedinog Gren slem trofeja koji mu nedostaje u karijeri.

Švajcarac je priznao da svaki dan osjeća sve veći pritisak u Parizu, ali da će dati sve od sebe da mu ne podlegne.

Federer je rekao da je primjetno da je nakon eliminacije velikih favorita za titulu i publika stala uz njega.

"Svi smo mi nervozni na ovakvim turnirima. Iz kola u kolo ta tenzija je veća. Osjećam nervozu i na treninzima, uoči mečeva i umor i slabost, ali nakon početka duela pokušavam sve to da gurnem u drugi plan i fokusiram se samo na dešavanja na terenu", izjavio je drugi igrač svijeta, koji je do sada u karijeri osvajao trofeje na Aus Openu, Vimbldonu i US Openu.

"Konstantne priče da su ispali Nadal, Đoković, Marej i da mi je put ka tituli otvoren stalno odzvanjaju u mojoj glavi. Ipak, bez obzira na to da li sam skroz opušten ili mnogo nervozan, ja znam kako da sačuvam mir i koncentraciju i kako treba da odigram važne mečeve u finišu Gren slem turnira", istakao je Federer, koji će u polufinalu Rolan Garosa igrati protiv petog nosioca Huana Martina del Potra.

Dodatni pritisak za Federera predstavlja činjenica da bi osvajanjem titule u Parizu izjednačio rekord Pita Samprasa od 14 Gren slem trofeja, što je do sada samo Amerikancu pošlo za rukom.

Sampras, koji je na prvom mjestu ATP liste proveo 286 nedelja, takođe u svojoj bogatoj zbirci trofeja nema pehar sa Rolan Garosa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC