• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Zimonjić ispao na rođendan

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nisu uspjeli izboriti finale Rolan Garosa.

 RG: Zimonjić ispao na rođendan Izvor: MONDO

Uzastopni plasman u finale Rolan Garosa bio bi najljepši poklon za 34. rođendan Nenada Zimonjića, ali su Lukaš Dluhi i Leander Paeš upropastili zabavu.

Čeh i Indijac, šesti par svijeta, a treći nosioci u Parizu, zaustavili su najbolji dubl planete trenutno, Nenad Zimonjić/Danijel Nestor u polufinalu drugog gren slema sezone - 2:0 (7:6, 7:6).

Zimonjić i Nestor dva puta su do dolaska u Pariz pobijedili Paeša i Dluhog u karijeri, rivali im na finalu Masters serije u Šangaju i u Roterdamu nisu uzeli set, ali su u četvrtak popodne bili bolji tim na Suzan Leglen stadionu u prijestonici Francuske.

Meč je odigran bez brejka, ali sa velikim brojem brejk lopti. Ipak, odluka je pala u taj-brejkovima dva seta, ali je mogla i prije toga. Dluhi i Paeš imali su dvije meč lopte na servis Srbina i Kanađanina pri vođstvu 5:4 u drugom setu, a zatim još dve pri vođstvu 6:5.

Zimonjić i Nestor su dobrim servisima izborili taj-brejk, ali su onda loše odigravali voleje, pa su "autsajderi" u ovom duelu iskoristili tek šestu meč loptu i rezultatom 7:5 izborili prvo zajedničko gren slem finale u kojem će se sastati sa Južnoafrikancem Veslijem Mudijem i Belgijancem Dikom Normanom.

Oni su, takođe u četvrtak, napravili prvo iznenađenje dana i izbacili drugi dubl svijeta, Amerikance Boba i Majka Brajana sa 2:1 u setovima (0:6, 7:6, 6:4).

Eliminacijom u polufinalu, Zimonjić i Nestor podijeliće 78.000 evra, dok su finalisti već zaradili 156.000, a tu sumu dupliraće oni koji osvoje Frenč Open.

U finalu ženskog dubla, koji se igra za identičan nagradni fond, sastaće se Španjolke Medina Garigez i Ruano Paskual protiv Bjeloruskinje Azarenke i Ruskinje Vesnine. Latinke su treće nositeljke, a Slovenke 12.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC