• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Djevuški u finalu

Rusko žensko finale na Rolan Garosu: (1) Dinara Safina - (7) Svetlana Kuznjecova!

 RG: Djevuški u finalu  Izvor: MONDO

Dvije Ruskinje, sa prebivalištem u Monte Karlu, boriće se za prvu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, u subotu popodne. Biće to drugo sverusko finale od 1891. godine, od kada postoji najveći svetski turnir na šljaci, a prvo od 2004. godine kada su igrale Anastasija Miškina i Elena Dementijeva.

Miškina je tada "preslišala" Dementijevu (6:1, 6:2), a sudeći po istoriji duela Safine i Kuznjecove tako ubjedljivog rezultata neće biti u subotu. Igrale su 13 puta, a godinu dana mlađa Safina dobila je osam duela, pet od posljednjih šest.

Pored onog na terenu, njih dvije imaju još jedan osnov po kojem su razvile rivalitet: Dinara je iz Moskve, a Svetlana iz Sankt Peterburga.

Safina će kao prvi nosilac biti blagi favorit u borbi za 1.060.000 evra i 2.000 WTA poena, iako je Kuznjecova dobila njihov posljednji duel u finalu Štutgarta. Nedelju dana prije toga, Safina je pobijedila u finalu Rima.

Safina je uzastopno finale u Parizu izborila u četvrtak za 101 minut protiv 20. nositeljke, Slovakinje Dominike Cibulkove - 2:0 (6:3, 6:3). Prije godinu dana, Ana Ivanović pobijedila je mlađu sestru Marata Safina u finalu.

I Safina i Cibulkova imale su po osam brejk lopti na meču, ali je pobjednica realizovala četiri, a poražena svega jednu, tako da je Viktorija Azarenka u četvrtfinalu ostala jedina teniserka koja je ove sezone na Rolan Garosu osvojila set protiv Safine, ujedno i osvojila više od tri gema u jednom setu protiv prve na WTA listi.

Kuznjecova, takođe ima jedno finale na Rolan Garosu. Nju je 2006. godine pobijedila Žastin Enan, a drugi pokušaj izborila je poslije velike borbe sa najvećom senzacijom RG 2009, Australijankom Samantom Stosur, 32. na WTA listi.

Ruskinja je pored velikih problema sa stopalom i više medicinskih intervencija uspjela da pobijedi sa 2:1 u setovima (6:4, 6:7, 6:3) poslije 145 minuta igre na Filip Šatrijeu.

Svetlana Kuznjecova je na taj način izborila novu priliku da osvoji drugi gren slem turnir u karijeri. Za sada ima jedan, sa US Opena 2004. godine.

Polufinala u muškoj konkurenciji na programu su u petak, a sastaju se (23) Robin Soderling - (12) Fernando Gonzales, odnosno (5) Huan Martin Del Potro - (2) Rodžer Federer.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC