• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Prva pobjeda protiv Amerikanaca

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju SAD sa 10:7 (2:0, 3:3, 2:3, 3:1) u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Americi.

 VATERPOLO: Prva pobjeda protiv Amerikanaca Izvor: MONDO

Pred čak 1.200 gledalaca na bazenu u mjestu Stokton, viđena je zanimljiva utakmica, u kojoj su "delfini" konstantno imali prednost od dva, tri gola.

Najuzbudljivije je bilo od vođstva Srbije 6:3, kada su Amerikanci, uz pomoć sudija, uspjeli da smanje na 6:5, ali se tada razigrao Stefan Mitrović, koji je sa tri gola održao prednost. Iako su imali naporne treninge, a trebalo je i prilagoditi se na vremensku razliku, srpski vaterpolisti su pokazali veliku želju za pobjedom, što je svakako najveći dobitak.

Ovaj meč pamtiće prije svih Luka Šaponjić koji je imao debi u seniorskoj selekciji. Filip Filipović je rekao da je nervoza u ekipi Srbije pokazatelj želje za pobjedom i dobrom igrom.

"Biće još bolje. Velike igre zbog napornih treninga nije bilo ali sam za početak više nego zadovoljan".

Dejan Stanojević, pomoćnik selektora Dejana Udovičića, rekao je da su jaki treninzi ostavili traga i da mnogi imaju upalu mišića.

"Odigrali smo sa pravim motivom i željom da slavimo. Nastavljamo da treniramo, nema odmora."

Kapiten Slobodan Soro je imao više uspješnih odbrana.

"Odgovorno smo igrali, primili smo samo jedan gol iz igre. Još kad popravimo igru sa igračem manje... Solidna odbrana, korektno u napadu. Uz to hvataju nas grčevi poslije napornih treninga. Utakmica mi se dopala".

Novi susret je 6. juna u 15 časova na bazenu čuvenog Univerziteta Berkli, a treći meč je na Univerzitetu Stenford 7. juna.

STATISTIKA:

BAZEN Pacifik Univerziteta u Stoktonu. GLEDALACA: 1.200. SUDIJE: Ročard i Rendži (SAD). IGRAČ VIŠE: SAD 13 (4), Srbija 10 (6). PETERCI: SAD 3 (2)

SAD: Mozes, Varelas, Hopkins 1, Pauers, Rajt, Man, Bjubien, Tajrel, Bejli, Aleksander, Smit 3, Krumpolc, Stivens, Delgadilo 1, Džonson 1, Bakner, Sagehorn. Selektor: Šreder.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić, Vapenski, Gak, D. Pijetlović 1, P. Filipović 2, Aleksić, Rađen, F. Filipović 2, Prlainović 2, Mitrović 3, Šaponjić, Ćuk. Selektor: Udovičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC